• Real Estate

    Lamda Development: Πέφτουν μέχρι το Πάσχα οι υπογραφές για τον πύργο της Brooklane

    Οδυσσέας Αθανασίου, CEO Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, CEO Lamda Development


    Στη σύσταση του SPV για το ELLINIKON PARK TOWER ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, δηλαδή τον πύργο μεικτής χρήσης στο Ελληνικό, προχώρησαν Lamda Development και Brooklane, με τις υπογραφές για την οριστικοποίηση του μνημονίου που είχε υπογραφεί το 2022 να πέφτουν κατά πάσα πιθανότητα εντος του Απριλίου.

    Το όχημα ειδικού σκοπού για την επένδυση των 200 εκατομμυρίων ευρώ συστάθηκε από εκπροσώπους των ΒINCER HOLDINGS LTD (θυγατρική του fund) και ELLINIKON HOSPITALITY INVESTMENTS, έχει διάρκεια ζωής 100 έτη και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 40 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα και με τις αρχικές ανακοινώσεις, η αμερικανική επενδυτική θα καλύψει ποσό 28 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε ποσοστό 70% του μετοχικού κεφαλαίου, με καταβολή μετρητών, ενω η Lamda θα καταβάλει 12 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 30% της επένδυσης.

    Στο διοικητικό συμβούλιο της νεοσύστατης εταιρείας συμμετέχουν πέντε μέλη και από τις δύο πλευρές της κοινοπραξίας, οι Aziz Francis, Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους, Βασίλειος Ιωάννης Κουκουλάκης, Θεόδωρος Γαβριηλίδης, Αγγελική Τούζιου.

    Οι χρήσεις θα είναι μεικτές στον ουρανοξύστη, ωστόσο έχουν σημειωθεί αλλαγές σε σύγκριση με το αρχικό πλάνο. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πύργου θα καταλάμβαναν χώροι γραφείων α’ κατηγορίας, οι οποίοι μάλιστα θα πιστοποιούνταν κατά τα πρότυπα LEED και WELL και τις υπόλοιπες χρήσεις του πύργου θα συμπλήρωναν ξενοδοχείο, συνεδριακές εγκαταστάσεις, καταστήματα και χώροι εστίαση, η ζήτηση για κατοικίες φέρνει κυρίως επώνυμα διαμερίσματα και ξενοδοχείο.

    Συγκεκριμένα, στον πύργο θα δημιουργηθούν έως 50 διαμερίσματα και περισσότερα από 100 δωμάτια ξενοδοχείου, τα οποία θα λειτουργήσουν υπό την επωνυμία διεθνούς operator, χώρις μέχρι ώρας να υπάρχει συμφωνία.

    Ο πύργος ανήκει στο σύμπλεγμα του επιχειρηματικού πάρκου, όπου θα κατασκευαστεί το mall της λεωφόρου Βουλιαγμένης και τα γραφεία.

    Ολόκληρο το commercial hub έχει σχεδιαστεί από το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο Aedas με έδρα στο Χονγκ Κονγκ, που συνεργάζεται με το ελληνικό γραφείο A&M Architects του Μιχάλη Μαυρολέων.

    Διαβάστε επίσης:

    Lamda Development: Διάκριση για το κτιριακό συγκρότημα ΑμεΑ στο Ελληνικό (Φωτό)

    Τι ψάχνουν MIT, Yale και Harvard στο Ελληνικό

    Assets αξίας 430 εκατομμυρίων πρόσθεσαν το 2023 οι επενδυτικές ακινήτων



    ΣΧΟΛΙΑ