• Real Estate

    Lamda Development: Αναζητούνται αγοραστές για 200 κατοικίες στο Ελληνικό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development


    Ακόμα 200 συν μία κατοικίες στο Ελληνικό ρίχνει στην αγορά η Lamda Development, στο πλαίσιο της πρώτης κατασκευαστικής φάσης στο πρώην αεροδρόμιο, οπότε θα δημιουργηθούν 1.500 οικιστικές μονάδες.

    Εντός του Ιανουαρίου λανσαρίστηκαν τα πρώτα 80 σπίτια των τριών νέων projects της Little Athens, της γειτονιάς που αναπτύσσεται στα δυτικά όρια του οικοπέδου, στα σύνορα με τον Άλιμο και κοντά στο παραλιακό μέτωπο. Είχε προηγηθεί το λανσάρισμα 121 κατοικιών δύο συγκροτημάτων στην ίδια περιοχή. Οι διάφορες αναπτύξεις στη Little Athens μπορεί να έχουν χώρους προσβάσιμους σε όλους, όπως καταστήματα λιανικής, σούπερ μάρκετ, καφετέριες, εστιατόρια και φούρνους.

    Τα διαμερίσματα για τα οποία αναζητούνται επενδυτές αναπτύσσονται στα συγκροτήματα Promenade Heights, Atrium Gardens και Trinity Gardens. Το πρώτο έργο αποτελείται από εννέα κτίρια κυκλικού και ελλειπτικού σχεδιασμού που διαχωρίζονται σε δύο συγκροτήματα από μια έκταση πλούσιας βλάστησης που συνδέεται άμεσα με το πάρκο του Ελληνικού και περιλαμβάνει 79 διαμερίσματα σε πέντε ορόφους. Το Atrium Gardens θα περιλαμβάνει 56 διαμερίσματα και εμπορικά καταστήματα, χώροι εστίασης και αναψυχής για να εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων. Το Trinity Gardens αποτελείται από τρία κτίρια συνολικά 80 διαμερισμάτων και είναι τοποθετημένο στο δυτικό άκρο του πρώην αεροδρομίου.

    Έως το τέλος του χρόνου είχαν ήδη βγει στην αγορά πάνω από 120 κατοικίες στο Pavilion Terraces, στο συγκρότημα 7 κτιρίων 156 διαμερισμάτων 60 έως 300 τ.μ. και καταστημάτων. Από τον πύργο 50 μέτρων Park Rise του Δανού Bjarke Ingels έχουν ήδη πωληθεί 21 διαμερίσματα από τα 33 που λανσαρίστηκαν, ενώ στο σύνολο τους ανέρχονται σε 88 και έχουν επιφάνεια 70 έως 350 τ.μ..

    Έως το τέλος του 2026 οι πρώτες κατοικίες στη Little Athens

    Η πρώτη φάση της Little Athens προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2026 Δεδομένης της μεγάλης κλίμακας και των διαφορετικών φάσεων ανάπτυξης της Little Athens, θα υπάρχουν διάφορες κατασκευαστικές εταιρείες που θα αναλάβουν τα έργα εντός της γειτονιάς. Πάντως, οι εργασίες στις μονοκατοικίες (cove residences) εκτελούνται από την Άκτωρ και την Εθνοκάτ, ενώ η κοινοπραξία των Intrakat και Bouygues χτίζει τον Riviera Tower.

    Τα πέντε projects περιλαμβάνουν 459 κατοικίες κι αποτελούν το 40% των συνολικών αναπτύξεων mainstream κατοικιών της πρώτης φάσης. Στις mainstream οικιστικές μονάδες προφανώς δε συγκαταλέγονται τα παραθαλάσσια οικόπεδα, οι βίλες, οι μονοκατοικίες και τα διαμερίσματα του ουρανοξύστη, οι τιμές των οποίων ξεπερνούν κατά πολύ τη μέση ζητούμενη τιμή πώλησης των νοτίων προαστίων και φτάνουν σε οκταψήφιο ποσό. Όσον αφορά τις υπόλοιπες κατοικίες που διατίθενται στο κοινό, οι τιμές τους ξεκινούν από 6.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ το φθηνότερο πωλείται προς 350.000 ευρώ.

    Για την κράτηση ενός ακινήτου, ο αγοραστής πληρώνει προκαταβολή ίση με το 10% της τιμής αγοράς. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου εισπράχθηκαν από τη Lamda συνολικά 448 εκατ. ευρώ, κυρίως από τις κατοικίες.



    ΣΧΟΛΙΑ