• Real Estate

    Lamda Development: Αλλάζει το πλάνο για τις βίλες στο Ελληνικό – Σύντομα οι ανάδοχοι για τα έργα υποδομών

    Οδυσσέας Αθανασίου, Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, Lamda Development


    Σε αλλαγές στο πλάνο για την ανέγερση των 27 βιλών στο Ελληνικό προχωρά η Lamda Development, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο Οδυσσέας Αθανασίου, ενώ εντός του μήνα θα ανακοινωθούν και οι ανάδοχοι για τα έργα υποδομών.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία επέλεξε ένα νέο μοντέλο για την ανέγερση των πολυτελών κατοικιών που θα κατασκευαστούν στο παραθαλάσσιο μέτωπο της υπό ανάπλαση περιοχής.

    Ταυτόχρονα, στα οικονομικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2021 επισημαίνεται πως τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα που προκύπτουν από τις προκαταβολές για τις κρατήσεις διαμερισμάτων στον Πύργο του Ελληνικού (Marina Tower) αλλά και τις παράκτιες βίλες ξεπερνούν τις αρχικές προσδοκίες.

    Ο νέος σχεδιασμός της Lamda

    Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει πως η Lamda δε θα κατασκευάζει τα υπερπολυτελή ακίνητα, αλλά θα προχωρά μόνο στην πώληση των εκτάσεων στους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

    Από εκεί και έπειτα οι αγοραστές θα αναλαμβάνουν την κατασκευή των βιλών και θα χρησιμοποιούν ίδια κεφάλαια, ενώ θα καθορίζουν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των ακινήτων τους τηρώντας πάντοτε τους όρους και τις μελέτες που ισχύουν για την περιοχή.

    Με την κίνηση αυτή η εταιρεία επιδιώκει να έχει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και αμεσότερα από την προπώληση των κατοικιών, ενώ μειώνει και τα έξοδά της καθώς απαλλάσσεται από το κόστος ανέγερσης των βιλών. Με αποτέλεσμα να διατηρεί περισσότερα κεφάλαια και πόρους στα αποθεματικά της για άλλα έργα.

    Ξεπερνούν τις προσδοκίες οι κρατήσεις διαμερισμάτων στο Ελληνικό

    Σημειώνεται πως έχουν κατατεθεί οι προκαταβολές για το σύνολο και των 27 βιλών, ενώ εκτιμάται πως η ολοκλήρωση των αγοραπωλησιών θα αποφέρει στην εταιρεία 188 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως η τιμή του οικοπέδου κατά μέσο όρο προσεγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ.

    Όσον αφορά στα διαμερίσματα του Marina Tower έχει δοθεί η προκαταβολή για το 77% της πωλούμενης επιφάνειας 30.000 τ.μ., με το σύνολο των κερδών να εκτιμάται στα 348 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

    Όπως έχει ήδη γράψει το mononews.gr ο διαγωνισμός για το Marina Tower, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 250 εκατ. ευρώ, «τρέχει» και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, Archirodon, ΑΚΤΩΡ και Intrakat- Bouygues.

    Το οικιστικό αυτό project θα διαθέτει 45 ορόφους και θα έχει ύψος 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025 και θα απασχολεί 10.000 άτομα κατά τη διάρκεια της κατασκευής του.

    Επιπλέον, στο στάδιο εκκίνησης βρίσκεται η διαδικασία για την πώληση 600 επιπλέον νέων κατοικιών από τη Lamda Development με αποτέλεσμα τα συνολικά διαθέσιμα προπώληση ακίνητα να ανέρχονται στα 1.000 από τα αρχικά 600.

    Πρόδρομες Εργασίες

    Όπως αναφέρεται και στα οικονομικά αποτελέσματα της Lamda Development, οι πρόδρομες εργασίες για την μεγάλη ανάπλαση στο Ελληνικό έχουν ήδη ξεκινήσει και αυτό αποτυπώνεται στην αύξηση των εξόδων που ανήλθαν στα 20 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ την ίδια περίοδο για το 2020 κινούνταν στα 5,6 εκατ. ευρώ.

    Αναφορικά με τις εργασίες κατεδάφισης των παλαιών κτισμάτων στο Ελληνικό έχει ολοκληρωθεί από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους η πρώτη φάση των κατεδαφίσεων που ανέρχεται στο 30% του συνόλου των κτηρίων.

    Επίσης, από τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία έχει εισέλθει στη δεύτερη φάση των κατεδαφίσεων που αφορά στο μεγαλύτερο μέρος των κτισμάτων, ήτοι 50% επί του συνόλου, και εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2022.

    Ο διαγωνισμός των 250 εκατ. για τα έργα υποδομών

    Ταυτόχρονα τρέχει ο διαγωνισμός για τα έργα υποδομών αξίας 250 εκατ. ευρώ, ο οποίος και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλων ελληνικών και κατασκευαστικών εταιρειών με την ανάδειξη των αναδόχων να αναμένεται εντός του τρέχοντος μήνα.

    Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο του 2021 είχαν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την κύρια φάση κατασκευής των υποδομών, ενώ ο σχετικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον επόμενο μήνα.

    Οι μελέτες για το Μητροπολιτικό Πάρκο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ οι πρόδρομες εργασίες που αφορούν την ανάπλαση και τη διαμόρφωση της παραλίας έχουν ήδη ξεκινήσει από το καλοκαίρι.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ