• Business

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Marina Tower: Ποιοι είναι οι 5 που κατέθεσαν προσφορές για την κατασκευή

    • Γεράσιμος Σεραφειμίδης
    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Marina Tower: Ποιοι είναι οι 5 που κατέθεσαν προσφορές για την κατασκευή

    Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ), Χρήστος Ιωάννου (ΑΒΑΞ), Χρήστος Παναγιωτόπουλος (ΑΚΤΩΡ), Πέτρος Σουρέτης (IΝTRAKAT)


    Σε μάχη για 5 μεγάλες εταιρείες και κοινοπραξίες εξελίσσεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή και την ανέγερση του Marina Tower, αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές κατέθεσαν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, Archirodon, ΑΚΤΩΡ και η Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 2,42% 5,08 με τη γαλλική Bouygues, ενώ δε θα συμμετάσχει ο Mytilineos.

    Πρόκειται για το οικιστικό project που αναπτύσσει η Lamda Development στο Ελληνικό με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025, το οποίο εκτιμάται πως θα απασχολεί 10.000 άτομα κατά τη διάρκεια κατασκευής του. Ο πύργος κατοικιών που θα διαθέτει 45 ορόφους θα κατασκευαστεί στον Άγιο Κοσμά και θα έχει ύψος 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

    Ιδιοκτήτης του θα είναι η Lamda Development. Προς το παρόν το έργο βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης των μελετών, οι οποίες αναμένεται να έχουν κατατεθεί εντός του 2022 για να ξεκινήσει η κατασκευή του.

    Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες, ώστε να αξιολογηθούν από τους εξειδικευμένους γεωτεχνικούς και στατικούς μελετητές του έργου και να ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα που απαιτούνται για τη θεμελίωση και στατική επίλυση του πύργου.

    Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη αποκλειστικά με κατοικίες και η χρήση των εγκαταστάσεών του προορίζεται αποκλειστικά για τους κατοίκους του και τους επισκέπτες.

    Επιπλέον, στην ευρύτερη περιοχή του έργου, εντός του Ελληνικού, θα υπάρχουν καταστήματα, χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και άλλες υποδομές που θα είναι προσβάσιμες σε όλους.

    Τα έργα

    Τα έργα υποδομών αφορούν το πρωτεύον και δευτερεύον οδικό δίκτυο και τα έργα για το παράκτιο μέτωπο 3,5 χλμ., που περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας νέας παραλίας μήκους 1 χλμ, ανοιχτής σε όλους.

    Ταυτόχρονα, θα προχωρούν και τα έργα για το Μητροπολιτικό πάρκο και το μεγαλύτερο ποσοστό του θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025.

    Τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται και η τμηματική ολοκλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα είναι προσβάσιμες στους πολίτες.

    Εναρμόνιση και σύνδεση με τη φύση

    Η πρόταση του Marina Tower που έχει λάβει πιστοποίηση «LEED Gold» και «Well being», αφορά σε ένα βιώσιμο μοντέλο σύγχρονης κατοίκισης, αξιοποιώντας στο έπακρο την παραθαλάσσια τοποθεσία καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Βασικό στοιχείο του σχεδιασμού είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου κτιρίου, που θα εναρμονίζεται και θα συνδέεται με τη φύση.

    Διαβάστε επίσης:

    Lamda Development: Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον αγοραστών για τα διαμερίσματα του Marina Tower

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Από το πρώτο τρίμηνο του 2022 η κατασκευή του Καζίνο Ελληνικό, έργο 1 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ