• Real Estate

    Reds: Υπερψηφίστηκε η πώληση ακινήτου στη Ρουμανία παρά τις αντιδράσεις

    μωραιτης reds

    Γιάννης Μωραΐτης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος REDS


    Έναντι 11,4 εκατ. ευρώ

    Με ποσοστό θετικών ψήφων 79,7%, κατά 16,2% και με αποχή από την ψηφοφορία 4,4% εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση της θυγατρικής της Ελλάκτωρ για τα ακίνητα, Reds, η πώληση ακινήτου της θυγατρικής στη Ρουμανία, έκτασης 7.974 τ.μ. στην εταιρία «Vastint Romania S.R.L, έναντι 11,4 εκατ. ευρώ.

    Στην πώληση του ακινήτου αυτού είχε αντιδράσει ζητώντας τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνελεύσεως ο δεύτερος μεγαλομέτοχος της Reds Χρίστος Παναγιωτόπουλος (κατέχει ποσοστό 11,48%) κάνοντας λόγο στο εξώδικο που απέστειλε στη διοίκηση για «ξεπούλημα». Ο κ. Παναγιωτόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες συντάσσεται με την ολλανδική Reggeborgh Invest στη μεγάλη μάχη για τον έλεγχο της Ελλλάκτωρ.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Reds Γιάννη Μωραϊτης σήμερα, πριν λίγη ώρα, κατά την επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων, υπεραμύνθηκε της απόφασης της διοίκησης της εταιρείας να πουλήσει το επίμαχο ακίνητο λέγοντας ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες ενώ επικαλέστηκε την ανάγκη για κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας.

    Όπως είπε λόγω της πανδημίας και των συνεπειών που έχει αυτή στο Smart Park, από το οποίο κυρίως προέρχονται τα έσοδα της Reds «υπάρχει ανάγκη για ισχυροποίηση της κεφαλαιακής επάρκειας της εταιρείας». Σύμφωνα με τον ίδιο το ποσό που θα εισπραχθεί θα χρησιμοποιηθεί και για την αξιοποίηση του μεγάλου της ακινήτου στην Κάντζα για το οποίο επίκειται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

    Σύμφωνα με τον κ. Μωραϊτη έγινε εκτίμηση του ακινήτου στη Ρουμανία από δύο εκτιμητές την Ion Anghel, η οποία εκτίμησε την αξία του ακινήτου στο ποσό των 6,886 εκατ. ευρώ και την Deloitte που έδωσε εκτίμηση για 6,4 εκατ. ευρώ ενώ η λογιστική αξία του στα βιβλία της εταιρείας είναι 5,8 εκατ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    REDS: Αναβλήθηκε η ΓΣ για την πώληση ακινήτου στη Ρουμανία

    REDS: Νέες εμπορικές συμφωνίες και επανεκκίνηση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του Smart Park

    Η μάχη στο παρασκήνιο για ακόμα 19 μέρες θα κρίνει το μέλλον της Ελλάκτωρ



    ΣΧΟΛΙΑ