• Real Estate

    Dimand: Επένδυση 55 εκατ. κρύβει το deal με την PwC

    Κυριάκος Ανδρέου, Αναπληρωτής CEO PwC- Δημήτρης Ανδριόπουλος, CEO Dimand- Μάριος Ψάλτης, CEO PwC

    Κυριάκος Ανδρέου, Αναπληρωτής CEO PwC- Δημήτρης Ανδριόπουλος, CEO Dimand- Μάριος Ψάλτης, CEO PwC


    Επένδυση περί των 55 εκατ. ευρώ τρέχει στη λεωφόρο Κηφισίας η Dimand, που αναπτύσσει νέο κτίριο γραφείων το οποίο, μετά την κατασκευή θα διατεθεί στην PwC.

    Το ύψος της επένδυσης αφορά στα σημερινά κατασκευαστικά κόστη, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για απρόοπτα. Η διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης θα είναι δεκαετής με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 10 χρόνια, ενώ όπως σημείωσε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, επικεφαλής της Dimand «στην πορεία θα συμφωνήσουμε και για την πώληση. Χέρι σε βάζα με άλλο μέλι δεν βάζουμε, δεν θα κρατήσουμε το κτίριο».

    Το κτίριο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 1.000 έως 1.200 θέσεις εργασίας και θα διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης 250 θέσεων. Επιπλέον, θα ανεγερθεί και χώρος φιλοξενίας – Experience

    Center για πανεπιστήμια και ερευνητές. «Έχουμε καταφέρει να κάνουμε την Ελλάδα ένα delivery center για νέες τεχνολογίες και έχοντας αυτούς τους χώρους, θα μπούμε και σε άλλες περιοχές. Θα έχουμε συναδέλφους από το εξωτερικό που θα συνεργάζονται με τις δικές μας ομάδες», είπε κατά τη διάρκεια παρουσίασης των νέων γραφείων ο διευθύνων σύμβουλος της PwC Ελλάδας, Μάριος Ψάλτης. Σημειωτέον ότι η CVC έχει επενδύσει και σε άλλα γραφεία δορυφόρους, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και θα επενδύσει και σε άλλες περιοχές. «Δουλεύοντας στην Αττική, στόχος είναι να συνδεθούμε με τις ομάδες στην Αθήνα και να παρέχουμε κάτι διαφορετικό από πλευράς υπηρεσιών».

    Ανάπτυξη ενός από τα καλύτερα κτίρια της PwC παγκοσμίως

    Στόχος να γίνει ένα από τα καλύτερα κτίρια της PwC παγκοσμίως, σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο. «Πρόκειται για ένα οικόπεδο στην οδό Κηφισίας, είναι το πρώην οικόπεδο της καλτσοβιομηχανίας Berkshire και ανήκε στην οικογένεια Αντωνίου. Η Dimand το κοιτούσε συστηματικά από το 2007 με αποτυχημένες προσπάθειες. Τελικά συμφώνησε στα τέλη του 2021, χωρίς να υπάρχει συμφωνία με την PwC. Μετά από πεντάμηνη διαπραγμάτευση η συμφωνία με την ελεγκτική εταιρεία υπογράφηκε στα τέλη Απριλίου του 2022». Για το σχεδιασμό του κτιρίου 11.000 τ.μ. ανωδομής έχει επιλεγεί η ASPA Design του Σπύρου Τσαγκαράτου.

    «Στόχος ήταν η δημιουργία ενός χώρου εμπειρίας. Η παράδοση θα γίνει σε περίπου 18 μήνες. Θα είναι ένα απαιτητικό κατασκευαστικά έργο και έχει ξεκινήσει να γίνεται ως 100 ιδιοκτησία της Dimand», μέσω της θυγατρικής, Insignio A.E..

    «Η θέση του ακινήτου είναι στον δυναμικό άξονα της Κηφισίας. Η θέση επέβαλε να έχει τον δυναμισμό της Κηφισίας και την κίνησή της. Επίσης καθοριστική ήταν η ύπαρξη της PwC, μίας δυναμικής και σύγχρονης εταιρείας που παράγει σκέψη. Το κτίριο θα “κόβεται” σε δύο τεμάχια, θα είναι τοπόσημο εκφράζοντας τον δυναμισμό της Dimand και της PwC», τόνισε ο κ. Ψάλτης.

    Το συγκρότημα θα αποτελείται από δύο αντικριστά κτίρια τεσσάρων επιπέδων, συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ. και θα διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ και άλλους βοηθητικούς χώρους. Μεταξύ των κτιρίων αναπτύσσεται ακάλυπτος χώρος πρασίνου, που θα λειτουργεί ως πυρήνας κοινωνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων αλλά και ως χώρος ανάπαυλας για τους εργαζόμενους.

    Ειδική μέριμνα έχει υπάρξει για τον φωτισμό και αερισμό σε όλους τους χώρους εργασίας, ενώ έμφαση έχει δοθεί και στην ακουστική μελέτη προκειμένου να επιτευχθούν οι ιδανικές εσωτερικές συνθήκες. Στον ακάλυπτο χώρο και τη στέγη φιλοξενούνται κήποι με βλάστηση Μεσογείου. Το ακίνητο θα πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα LEED και WELL.

    Διαβάστε επίσης

    Άλεξ Φωτακίδης: Έως 5 νέα deals προγραμματίζει η CVC – Ναυτιλία και τουρισμός στο ραντάρ

    Ν. Σταθόπουλος (BC Partners): Ποιους τομείς κοιτά και ποιους «αποφεύγει» το fund των 40 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ