• Real Estate

    Brown: Βήμα εγκρίσεων για την πρώτη επένδυση των Ισραηλινών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

    Leon Avigad, Ιδρυτής Brown Hotels


    Γκάζι στην απόβαση των Ισραηλινών επενδυτών της Brown Hotels στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής δίνει η υπαγωγή του σχεδίου τους στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, έτσι ώστε το ξενοδοχείο να ανοίξει τις πόρτες του για τη σεζόν του 2023.

    Η επένδυση για το πρώτο θέρετρο της Brown στην πρωτεύουσα και, μάλιστα πεντάστερο, θα έχει ύψος 14,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου στον αναπτυξιακό έγινε μέσω της WHG Σούνιο Management που έχει τον έλεγχο του υπό ανάπτυξη ξενοδοχείου, το οποίο θα πάρει τη θέση παλιάς τουριστικής μονάδας στην Πούντα Ζέζα, η οποία εγκαταλείφθηκε.

    Σχέδια του Isla Brown Sounio

    Το ακίνητο αποτελείται από δύο κτίρια, χτισμένο σε συνολική έκταση άνω των 33.000 τετραγωνικών μέτρων. Το Isla Brown Sounio θα φέρει το brand που έχει υιοθετήσει η Brown για τα ξενοδοχεία σε Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και Χανιά και σύμφωνα με τους επενδυτές «αντιπροσωπεύει τον απόλυτο προορισμό διακοπών, καθώς στέκεται περήφανα σε μια χερσόνησο, επιτρέποντας την εκπληκτική πανοραμική θέα στη θάλασσα από κάθε γωνία. Ο εννοιολογικός σχεδιασμός είναι αθόρυβα πολυτελής, ζεστός αλλά διασκεδαστικός, εκλεπτυσμένος αλλά χαλαρός».

    Πεντάστερο με συνεδριακό κέντρο στην Κάτω Ποσειδωνία

    Το θέρετρο θα περιλαμβάνει spa, χαμάμ, εστιατόριο, γυμναστήριο, παιδότοπο, καταστήματα και αίθουσα συνεδριάσεων για 500 άτομα. Επίσης, θα είναι διαθέσιμη πισίνα με μπαρ στον τελευταίο όροφο, ενώ και ορισμένα δωμάτια θα διαθέτουν ιδιωτική πισίνα. Σε ό,τι αφορά τη δυναμικότητά του, το Isla Brown Sounio θα έχει 179 δωμάτια και 406 κλίνες, όλα με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα. Το σχεδιασμό του έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic της Ρίας Βογιατζή.

    Σχέδια του Isla Brown Sounio

    Η επένδυση στην Κάτω Ποσειδωνία αποτελεί ακόμα μία ψήφο εμπιστοσύνης των Ισραηλινών στην Αθήνα, στην οποία λειτουργούν ήδη πέντε ξενοδοχεία, το παλιό Ακροπόλ στην Ομόνοια, το Dave Red όπου στεγάζονταν τα γραφεία του ΚΚΕ, το Villa Brown στην Ερμού, το Lighthouse – γνωστό άλλοτε ως Le Mirage – και το Kubic, ενώ κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας θα προστεθεί τοτετράστερο Museum Hotel στη Μπουμπουλίνας και το τριάστερο MyAthens Hotel στην Κεραμεικού, τα οποία πέρασαν από τον ξενοδόχο Γιώργο Τσακίρη στη Brown.

    O Leon Avigad είχε πρόσφατα αναφερθεί στο επενδυτικό κρεσέντο στην Ομόνοια, λέγοντας πως «αφού στήσαμε τα πρώτα ξενοδοχεία στην πόλη και γνωρίσαμε καλύτερα την Ελλάδα, καταλάβαμε ότι η Αθήνα δεν είναι απλώς μία στάση στο δρόμο για τα νησιά». Έως το τέλος του 2022 η αλυσίδα θα έχει στο χαρτοφυλάκιό της 15 ξενοδοχεία εν λειτουργία. Το 2023 – 2024, θα ανοίξουν περίπου άλλα 30 υπό το σήμα της Brown, με το πλάνο να προβλέπει περισσότερα από 50 ξενοδοχεία στην Ελλάδα σε ορίζοντα τριετίας, επενδύσεις που αντιστοιχούν σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

    Οι δύο τελευταίες επενδύσεις αφορούν στο Isla Brown Corinthia το οποίο διαθέτει 166 δωμάτια. Η Brown κατασκευάζει στο θέρετρο μία νέα πτέρυγα που αναμένεται τον επόμενο χρόνο, ένα θεματικό πάρκο που θα συμπληρώσει τα έξι διαφορετικά εστιατόρια. Επίσης, πρόσφατα έγινε πραγματικότητα η ανακαίνιση του ξενοδοχείου Pelagos στη Χαλκίδα, ενώ έπεται ακόμη ένα resort στην Ερέτρια. Το Brown Beach Chalkida με 119 δωμάτια και bungalows, κυκλαδίτικη αισθητική, πισίνα, poolbar, και γήπεδα τένις.



    ΣΧΟΛΙΑ