• Real Estate

    Ανοίγει ο δρόμος για το The Cambas Project της Ελλάκτωρ στην Κάντζα


    Χρειάσθηκαν 13 ολόκληρα χρόνια για να εισέλθει στην τελική ευθεία η διαδικασία πολεοδόμησης του ακινήτου των 315 στρεμμάτων στην Κάντζα Αττικής (παλιό οινοποιείο Καμπά) ιδιοκτησία της Reds (θυγατρική της Ελλάκτωρ) η οποία σχεδιάζει ανάπτυξη – έργο προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ, υπό την ονομασία The Cambas Project.

    Η έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) που συνεδρίασε προχθές υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

    Η αίτηση για την πολεοδόμηση του ακινήτου κατατέθηκε το 2006. Θα ακολουθήσει η σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) το οποίο θα τεθεί σε ισχύ, ώστε η εταιρεία να προχωρήσει στις οικοδομικές άδειες, αφού λάβει την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

    Η επιφάνεια που μπορεί να δομηθεί είναι 90 χιλ. τ.μ. και ο όμιλος Ελλάκτωρ αναφέρεται σε μια μικτή επένδυση η οποία θα περιλαμβάνει κύριες επιχειρηματικές χρήσεις τριτογενούς τομέα, γραφεία (γίνεται λόγος για 30 χιλ. τ.μ.) εμπόριο και ψυχαγωγία και πιθανότατα ξενοδοχείο.

    Στη φάση αυτή δεν έχει αποφασιστεί το ακριβές μίγμα των χρήσεων, το οποίο θα καθοριστεί με βάση τη ζήτηση. Όπως εκτιμάται η Reds θα απευθυνθεί στη διεθνή αγορά για να βρει μισθωτές και χρηματοδότηση και μόνον τότε το έργο θα υλοποιηθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ