• Real Estate

    Reds: Η εκτίναξη των επισκεπτών του Smart Park και τα σχέδια για το The Cambas Project

    smart_park_


    Η έλευση μισθωτών όπως, μεταξύ άλλων, της Zara και του Σκλαβενίτη πέρυσι, έχει εκτινάξει την επισκεψιμότητα του εμπορικού πάρκου Smart Park της Reds (όμιλος Ελλάκτωρ) με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ρυθμό της τάξεως του 20%. Το Smart Park θα μεγαλώσει σύντομα περαιτέρω κατά 15.500 τ.μ. (μισθώσιμη επιφάνεια) ωστόσο, για τη Reds η μεγαλύτερη πρόκληση φαίνεται να είναι η ανάπτυξη στο γνωστό ακίνητό της στην Κάντζα (Μεσόγεια Αττικής) 315 στρεμμάτων στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά, για το οποίο ο σχεδιασμός είναι να μετατραπεί σε Εµπορικό, Επιχειρηµατικό και Πολιτιστικό Πάρκο.

    Για το The Cambas Project συνολικού προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ, η Reds «τρέχει» τις διαδικασίες πολεοδόμησής του, ωστόσο, όπως εκτιμάται το πότε θα ξεκινήσει η υλοποίησή του (έπειτα από την έκδοση των αναγκαίων αδειών) σχετίζεται ευθέως με την πορεία της αγοράς των ακινήτων που και αυτή με τη σειρά της δεν θα αλλάξει πρόσημο αν προηγουμένως δεν βελτιωθούν οι δείκτες της πραγματικής οικονομίας.

    Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες εκτιμήσεις μέσα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια δεν πρόκειται να ξεκινήσει καμιά νέα ανάπτυξη εμπορικών χώρων πέρα από αυτές που αποτελούν συνέχεια υφιστάμενων, όπως αυτή στο Smart Park ή η επέκταση του Golden Hall η οποία έχει «κολλήσει» στις αναγκαίες άδειες.

    Στο The Cambas Project σχεδιάζεται εκτός από μεγάλο εμπορικό κέντρο η δημιουργία γραφειακών χώρων μισθώσιμης επιφάνειας 30.000 με 35.000 τ.μ. Με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και εδώ δεν αποκλείεται η συνεργασία με κάποια ΑΕΕΑΠ, η Reds είναι πιθανό να ξεκινήσει την ανάπτυξη αυτή από την κατασκευή γραφείων.

    Ο φάκελος του έργου βρίσκεται στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η έγκριση του  Προεδρικού Διατάγματος για την πολεοδόμηση της περιοχής από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Βεβαίως, όπως συμβαίνει με όλες τις αναπτύξεις είναι αδύνατον να εκτιμήσει κανείς πότε θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

    Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Reds έχει … ανοίξει δουλειές για τις μεγάλες ΑΕΕΑΠ αφού τόσο το Smart Park όσο και το The Cambas Project αποτελούν κατεξοχήν «προϊόντα» για αυτού του είδους τις εταιρείες, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι θα επέλθει συμφωνία στις αποτιμήσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΕΒ: Ζητά την απλούστευση της αδειοδότησης των μεγάλων επενδύσεων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θριαμβευτικά άνοιξε τις πύλες της η ΗORECA 2018 στο Metropolitan Expo

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Reds: «Πράσινο φως» για την κατασκευή νέου συγκροτήματος κτιρίων στο Smart Park



    ΣΧΟΛΙΑ