• Real Estate

    Νέα καθυστέρηση για την επένδυση των 220 εκατ. της Reds στην Παλλήνη

    A. Καλλιτσάντσης. Πρόεδρος Ελλάκτωρ

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Διευθύνων σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ


    Στην επόμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) περί τα μέσα Ιουλίου θα συζητηθεί για δεύτερη φορά (συζητήθηκε και την περασμένη Παρασκευή) το έργο The Cambas Project στην Παλλήνη συνολικού προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ της Reds (θυγατρική της Ελλάκτωρ).

    Στη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ της περασμένης Παρασκευής συμμετείχαν, εκπρόσωποι του Δήμου Παλλήνης, της Reds σύλλογοι και φορείς της περιοχής που αντιδρούν στην ανάπτυξη του Campas Project, οι οποίοι και ανέπτυξαν τις θέσεις τους. Το συμβούλιο πολεοδομικών θεμάτων ζήτησε από την εταιρία ανάπτυξης ακινήτων να κάνει κάποιες βελτιώσεις στον σχεδιασμό της και να τις ενσωματώσει στην πρόταση της, προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση. Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι η απόφαση θα είναι θετική για το έργο στο ακίνητο των 315 στρεμμάτων στο παλιό οινοποιείο Καμπά

    Έπειτα από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ σειρά θα έχει η έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για την πολεοδόμηση της περιοχής από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

    Στο πλαίσιο της εν λόγω ανάπτυξης σχεδιάζεται εκτός από μεγάλο εμπορικό κέντρο η δημιουργία γραφειακών χώρων μισθώσιμης επιφάνειας 30.000 με 35.000 τ.μ. Με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, π.χ. από ΑΕΑΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) είναι πιθανό η Reds να ξεκινήσει το The Cambas Project από την κατασκευή γραφείων.

    Στις αρχές του Ιουνίου στο μεταξύ το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης, με πρόταση του Δημάρχου Θανάση Ζούτσου, ενέκρινε με πλειοψηφία (18 έναντι 9 ψήφων) τις προτάσεις για τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα παρέχει η Reds στο δήμο, ενόψει της υλοποίησης της επένδυσης, ύψους 6 εκατ. ευρώ. Θεωρείται σημαντικό στην πορεία προς την υλοποίηση της ανάπτυξης το γεγονός ότι διαθέτει συμφωνία συνεργασίας με τον οικείο δήμο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το ΣτΕ ενέκρινε το διάταγμα για την αναβάθμιση της μαρίνας Αλίμου Αττικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νέα επίθεση Καλλιτσάντση σε Μπόμπολα και Κούτρα



    ΣΧΟΛΙΑ