ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άγονος κηρύχθηκε ακόμη ένας πλειστηριασμός ακινήτων τού πτωχευμένου ομίλου «Φίλκεραμ Τζόνσον», καθώς στη σημερινή διαδικασία που διεξήχθη στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από πλειοδότη.
Το τίμημα των ακινήτων προσδιορίστηκε σε 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει την επόμενη Πέμπτη άλλη μία πλειοδοτική διαδικασία και εφόσον δεν εκδηλωθεί ούτε τότε ενδιαφέρον, η διαδικασία θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβρη.
Είχαν προηγηθεί δύο γύροι πλειστηριασμών με τίμημα διαδοχικά 33 και 22,6 εκατ. ευρώ αλλά ελλείψει κατάθεσης προσφορών, κηρύχθηκαν άγονοι, οπότε η νέα τιμή προσδιορίστηκε τώρα σε 12,5 εκατ. ευρώ.
Με αφορμή τη σημερινή διαδικασία, εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟΜΕ) και αλληλέγγυοι που στηρίζουν το εγχείρημα τους, βρέθηκαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, θυγατρικής της «Φίλκεραμ Τζόνσον», συνεχίζουν την παραγωγή (σαπούνια, καθαριστικά είδη κ.α.) χρησιμοποιώντας μέρος της έκτασης του παλιού εργοστασίου της μητρικής, ενώ ζητούν μία βιώσιμη λύση στο εγχείρημά τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωαγορές: Ήπιες μεταβολές με τάσεις ανόδου λόγω ενέργειας – Οριακή πτώση για τον STOXX 600
- Alpha Bank: Citi και Jefferies ανεβάζουν τις τιμές στόχους – Πού βλέπουν την επόμενη φάση ανάπτυξης
- Shein: Στις 19 Αυγούστου το ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ
- COSCO: Απολογισμός των 10 ετών από την είσοδο στη μετοχική σύνθεση του ΟΛΠ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.