• Real Estate

    Elounda Hills: Μπουλντόζες & πωλήσεις πολυτελών κατοικιών στο project των 550 εκατ.


    Με το πρόγραμμα διάθεσης κατοικιών σε φίλους και συγγενείς ξεκινά η αξιοποίηση των υπό ανάπτυξη ακινήτων του Elounda Hills στον Άγιο Νικόλαο από τη Mirum, του μεγιστάνα Βιτάλι Μπορίσοφ.

    Οι πωλήσεις ξεκινούν τον Μάιο και υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από το Ισραήλ και δευτερευόντως τις ΗΠΑ και χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Βρετανία, σύμφωνα με όσα λέει στο mononews ο διευθύνων σύμβουλος της Mirum Hellas, Άγγελος Αγγελιδάκης. Όσον αφορά τις τιμές των συνολικά 400 βιλών και διαμερισμάτων που θα διατεθούν προς πώληση, αυτές ξεκινούν από 600.000 ευρώ για τις κατοικίες ενός υπνοδωματίου και φτάνουν έως και τις 10.000 ευρώ ανά τετραγωνικό για τα πολυτελέστερα ακίνητα.

    Σημειωτέον ότι σήμερα στην περιοχή λειτουργεί ήδη το boutique ξενοδοχείο Island Concept και συγκρότημα πολυτελών κατοικιών. Η υψηλότερη τιμή πώλησης μεταξύ των έξι βιλών που έχουν πωληθεί φτάνει τα 10,5 εκατομμύρια, με την πλειονότητα των αγοραστών να έρχεται από τη Ρωσία. Η διοίκηση προσβλέπει στο άνοιγμα της αγοράς της Ινδίας, δεδομένης της εμπλοκής της ινδικής GMR Airports στην παραχώρηση του νέου αεροδρομίου του Καστελλίου (μαζί με τη ΓΕΚ Τέρνα και το ελληνικό δημόσιο), που αναμένεται να λειτουργήσει μετά το 2026. Η προοπτική να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα υπενοικίασης των πολυτελών διαμερισμάτων είναι ήδη ορατή, καθώς αυτή είναι η τάση, σύμφωνα με τον κ. Αγγελιδάκη.

    Μπουλντόζες στη μαρίνα έως το Πάσχα

    Αναφορικά με τις κατασκευαστικές εργασίες, προτεραιότητα δίνουν οι επενδυτές στην κατασκευή της μαρίνας 64 θέσεων, για την παραχώρηση της οποίας έχει υπογραφή σύμβαση με διάρκεια 55 ετών και με δυνατότητα παράτασης 20 χρόνια. Κοντά στη μαρίνα, τη διαχείριση της οποίας θα αναλάβει η Camper & Nicholson, θα κατασκευαστεί ένα ξενοδοχείο 15 δωματίων, ένα beach club του θερέτρου που θα λειτουργεί η αμερικανική One Ηotels κι ένα beach club που θα λειτουργεί η Mirum και θα περιλαμβάνει 9 δωμάτια. «Υπάρχει ήδη προτιμητέος ανάδοχος για την κατασκευή της μαρίνας, ώστε να ξεκινήσουν εργασίες το Πάσχα και να ακολουθήσουν οι εργασίες στα κτίρια του παράκτιου μετώπου. Θα ακολουθήσει το φθινόπωρο η κατασκευή του ξενοδοχείου και μέρος των βιλών και των διαμερισμάτων», σύμφωνα με τον κ. Αγγελιδάκη.

    Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτή είναι η πρώτη απόβαση της αλυσίδας στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ πριν από λίγες ημέρες άνοιξε στο Λονδίνο ξενοδοχείο που διαχειρίζεται η One Hotels. Θυμίζουμε ότι το ξενοδοχείο που θα φέρει την ίδια επωνυμία θα έχει δυναμικότητα 137 δωματίων.

    Η συνολική δόμηση στις εκτάσεις που αγόραζε τα τελευταία 15 χρόνια ο Μπορίσοφ θα φτάσει τα 140.000 τ.μ., 85.000 τ.μ. εκ των οποίων αφορούν στην πρώτη φάση της ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια αυτής θα κατασκευαστούν επίσης 66 επώνυμες βίλες και 81 επώνυμα διαμερίσματα, παραλιακά κλαμπ, εστιατόρια και μια μαρίνα. Η δεύτερη φάση είναι περιφερειακή και περιλαμβάνει επιπλέον 31 branded διαμερίσματα, 2 non branded βίλες και 80 non branded διαμερίσματα.

    Nammos στην Κρήτη

    Με βάση το τρέχον κατασκευαστικό κόστος, η πρώτη φάση της επένδυσης θα στοιχίσει 380 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά τα έργα στo Elounda Hills έχουν ύψος 550 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής θα δημιουργηθούν 1.200 θέσεις εργασίας, ενώ 450 εργαζόμενοι θα απασχολούνται κατά τη λειτουργία του θερέτρου. «Η απόσβεση θα έρθει από τα μέσα του 2026 χάρη στις πωλήσεις κατοικιών και όταν πλέον θα έχει ξεκινήσει η λειτουργία του ξενοδοχείου», επισημαίνει ο κ. Αγγελιδάκης, προσθέτοντας πως στην παρούσα φάση ο επενδυτής βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με συστημικές τράπεζες, ώστε μέρος του έργου να χρηματοδοτηθεί και από δανεισμό. Βάσει σύμβασης με την One Hotel, το ξενοδοχείο των 137 κλειδιών θα λειτουργήσει το 2026, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα αναμένεται να αγκυροβολήσουν τα yachts στη μαρίνα.

    Επίσης, σε συζητήσεις για τους χώρους εστίασης της ανάπτυξης βρίσκεται η εταιρεία τόσο με το ΝΑΜΜΟS όσο και με το Zuma, αλυσίδα εστιατορίων ιαπωνικής κουζίνας που λειτουργεί, μεταξύ άλλων σε Μύκονο, Ίμπιζα και Σαρδηνία.

    O Ισραηλινός Βιτάλι Μπορίσοφ, που γεννήθηκε στην Ουκρανία και δραστηριοποιείται από τη δεκαετία του ’80 στη Ρωσία, θα μετεγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα από τον Μάιο και σχεδιάζει επιπλέον επενδύσεις σε μεικτά projects real estate στο νησί της Κρήτης.

    Διαβάστε επίσης

    Κωνσταντίνος Μπήτρος (HIG Capital): Πώς η επένδυση των 250 εκατ. κάνει τον Ασπρόπυργο διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο

    Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος: Τι ακριβώς σχεδιάζει στο Ελληνικό



    ΣΧΟΛΙΑ