• Portraits.gr

    Omega Speedmaster #1: Έτσι ξεκίνησαν όλα


    Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη χρονιά που ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι, το 1969. Μία σημαντική στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία είναι ακόμα πιο σημαντική για την ιστορία της Omega, της οποίας το Speedmaster είναι το μοναδικό ρολόι που έχει πάρει την έγκριση της NASA για πτήσεις στο διάστημα.

    Ήδη φέτος για να το γιορτάσει, η Omega έχει κυκλοφορήσει δύο νέα επετειακά ρολόγια: το Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition και το Speedmaster Apollo 11 Anniversary Limited Edition, με το τελευταίο να έχει πολλές ομοιότητες με το πρώτο Speedmaster, το ρολόι που προσφέρθηκε από την Omega ως αναμνηστικό δώρο σε όλους όσους συνεισέφεραν στην κατάκτηση της Σελήνης.

    Στο Μουσείο της Omega μπορεί να βρει κανείς όχι απλά ένα από τα πρώτα Speedmaster, αλλά το πρώτο Speedmaster: ήταν το ρολόι που είχε ως παραλήπτη τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, όμως λόγω της μεγάλης του αξίας ο Νίξον δεν μπορούσε να το αποδεχθεί. Έτσι, επεστράφη στην Omega, όπως και το δεύτερο ρολόι με παραλήπτη τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Σπίρο Άγκνιου.

    Όπως αναφέρει το Hodinkee, το Speedmaster #1 βρίσκεται εδώ και 50 χρόνια στο μουσείο της Omega σε άψογη κατάσταση και βλέποντάς το κανείς διαπιστώνει γιατί η Omega έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό πιστή στο αυθεντικό. Ίσως η μοναδική προφανής αλλαγή που έχει γίνει με το πέρασμα των χρόνων είναι ότι στα νεότερα ρολόγια της η Omega υιοθετεί ένα πιο απαλό χρωματικά κράμα μετάλλων, συγκριτικά με τον λαμπερό κίτρινο χρυσό του αυθεντικού.

    Η αίσθηση του αυθεντικού στον καρπό είναι αξεπέραστη. Ένας χρονογράφος με διάμετρο 42 χιλιοστών από ατόφιο χρυσάφι με μπρασελέ από ατόφιο χρυσάφι – ένα μπρασελέ που, όπως και σε πολλά παλιότερα ρολόγια, ήταν λεπτότερο και ελαφρώς πιο άνετο σε σχέση με τα πιο σύγχρονα ρολόγια. Πρόκειται για ένα αληθινό κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας…



    ΣΧΟΛΙΑ