• Portraits.gr

    Η Omega τιμά μία μεγάλη επέτειο με το χρυσό Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary


    Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Omega δημιουργεί κάθε χρόνο αρκετά ρολόγια που βασίζονται στο θρυλικό της Omega Speedmaster Professional Moonwatch, και οι οπαδοί αυτών των ρολογιών σίγουρα τα τελευταία χρόνια θα έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την ποικιλία των ρολογιών, που σχετίζονται με διαστημικές αποστολές.

    Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη φορά που ο άνθρωπος πάτησε στη Σελήνη, και η Omega δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει την επέτειο αυτή με ένα ξεχωριστό ρολόι, και αυτό είναι το Gold Omega Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary.

    Το ρολόι αυτό μοιάζει αρκετά με το Speedmaster BA145.022 από χρυσό 18 καρατίων που δώρισε η Omega τον Νοέμβριο του 1969 σε όλους τους αστροναύτες που συμμετείχαν στη διαστημική αποστολή Apollo 11. Η Omega κατασκεύασε 1,014 τέτοια ρολόγια, κάποια από τα οποία κατέληξαν σε αστροναύτες, πολιτικούς και επιχειρηματίες, ενώ περίπου 975 κυκλοφόρησαν για το ευρύ κοινό. Η τιμή πώλησης ενός τέτοιου ρολογιού σήμερα ξεκινά από τα 60.000 δολάρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Fratello Magazine.

    Όμως το Gold Omega Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary δεν είναι απλώς μία αντιγραφή εκείνου του θρυλικού ρολογιού. Πρώτα απ’ όλα, το κράμα χρυσού που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του ονομάζεται Moonshine και σύμφωνα με την εταιρεία θυμίζει το χρώμα του φεγγαριού στον σκούρο μπλε ουρανό, όντας λίγο πιο ανοιχτό από τον κλασικό κίτρινο χρυσό. Το καντράν είναι επίσης από χρυσό και οι ενδείξεις από όνυχα, ενώ από χρυσό είναι και οι δείκτες, βαμμένοι με μαύρο βερνίκι. Το παλιό, αγαπημένο λογότυπο της Omega είναι χαραγμένο στο καντράν και στην κορώνα του ρολογιού.

    Όσο για τον μηχανισμό που τροφοδοτεί το ρολόι, είναι η καλίμπρα 3861, πιστοποιημένος χρονομετρητής από τη METAS, ορατός από το πίσω μέρος της κάσας με εξαρτήματα επικαλυμμένα από χρυσό, ενώ τα γράμματα πάνω στον μηχανισμό είναι στο ίδιο μπορντό χρώμα με τον δακτύλιο γύρω από το καντράν. Το «παράθυρο» στον μηχανισμό περικλείεται από έναν δακτύλιο που γράφει: «Το πρώτο ρολόι που φορέθηκε στη Σελήνη». Στην αριστερή του πλευρά ο δακτύλιος απεικονίζει τη Σελήνη, κατασκευασμένη από ένα λεπτό στρώμα μετεωρίτη, ενώ στη δεξιά πλευρά βλέπουμε τη Γη, σε μέγεθος αντίστοιχα μεγαλύτερο όσο ο λόγος των μεγεθών των δύο ουρανίων σωμάτων – η Γη έχει διάμετρο κατά 3,67 φορές μεγαλύτερη από τον δορυφόρο της.

    Όπως και το αυθεντικό ρολόι, έτσι και το Gold Omega Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary θα κυκλοφορήσει σε 1.014 κομμάτια, ενώ θα είναι τοποθετημένο σε ένα κουτί με κρατήρες, που παραπέμπει στην επιφάνεια της Σελήνης.

    Όσο για τη τιμή του, αυτή θα είναι στα 32.000 ελβετικά φράγκα – προφανώς, μιλάμε για ένα ρολόι που δεν απευθύνεται στον καθένα, όμως η τιμή δεν είναι υπερβολική για ένα ρολόι από χρυσό 18 καρατίων. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές το πότε θα είναι διαθέσιμο για αγορά.



    ΣΧΟΛΙΑ