• Portraits.gr

    Μελίνα Ταπραντζή: Η γυναικεία ενοχικότητα είναι το εσωτερικό μας εμπόδιο

    • Mαρίνα Πρωτονοταρίου


    H Μελίνα Ταπραντζή έλαβε πρόσφατα το άκρως τιμητικό βραβείο SDGs + Her από τη World Bank και τα United Nations ως μία από τις επτά γυναίκες παγκοσμίως, που με τη δουλειά τους υποστηρίζουν σημαντικά την Παγκόσμια Ατζέντα Βιωσιμότητας 2030.

    Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα λαμβάνει έναν τέτοιο βραβείο και μάλιστα η Wise Greece είναι η μοναδική μη κερδοσκοπική από όλες τις χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας που βραβεύτηκε. Η ξεχωριστή Mελίνα Ταπραντζή με πρώτο της πτυχίο στη Φιλοσοφική Σχολή, τελικά στράφηκε στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και έκανε την… σοφή κίνηση να ιδρύσει τη WiseGreece, που αποτελεί ένα «βιώσιμο κύκλο» που ανατροφοδοτείται διαρκώς και ωφελεί όλους τους εμπλεκόμενους.

    Μιλώντας στο #portraitsgr, η Μελίνα Ταπραντζή , τονίζει της σημασίας της βιωσιμότητας, και ότι η βιωσιμότητα μας αφορά όλους καθώς ένα βιώσιμο μέλλον δεν θα έρθει αποκλειστικά από τις κυβερνήσεις ή από τους μεγάλους «παίχτες» της εκάστοτε αγοράς. «Θα έρθει από όλους εμάς, που σχεδιάζουμε τη ζωή μας με βιώσιμο τρόπο, που καταναλώνουμε πιο υπεύθυνα, που εμπνέουμε τα παιδιά μας να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Όχι γιατί είναι μόδα, αλλά επειδή είναι πλέον αναγκαιότητα».

    Για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, σημειώνει ότι θεωρεί δεδομένο ότι υπάρχουν περισσότερα εμπόδια, τόσο από εξωτερικούς παράγοντες όσο και από τις ίδιες οι γυναίκες που έχουν ένα έντονο «ενοχικό σύνδρομο» που γιγαντώνεται όσο πιο επιτυχημένες γίνονται.

    Η Μελίνα Ταπραντζή εργάστηκε για περισσότερα από 10 χρόνια, στο χώρο του Marketing και της Επικοινωνίας βοηθώντας αρκετά γνωστά brands να δημιουργηθούν ή να αναδειχθούν…

    Για να προωθήσει τα προϊόντα της Ελληνικής παραγωγής, έφτιαξε την πολυβραβευμένη μη κερδοσκοπική κίνηση Wise Greece, που χρησιμοποιεί τα κέρδη από τις πωλήσεις τους για να αγοραστούν τρόφιμα για άστεγους, παιδιά και ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη.

     

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ