• Portraits.gr

    Κατερίνα Τοπούζογλου: Η γοργόνα της #allforblue που έβγαλε από τη θάλασσα 204 τόνους απορριμμάτων

    • Μαρίνα Πρωτονοταρίου


    Για όποιον αγαπάει τη θάλασσα το πρόβλημα που όλοι γνωρίζουμε, τα σκουπίδια στις θάλασσες είναι ανυπόφορο. Η όραμα της Κατερίνας Τοπούζογλου για καθαρές θάλασσες, να κάνει ό,τι μπορεί για να απαλλαχθούν από τα σκουπίδια, την οδήγησε στη δράση και σύντομα η πρωτοβουλία της οδήγησε μια πλειάδα ανθρώπων, να τρέχουν μαζί της στα νησιά της Ελλάδας και να καθαρίζουν ακτές και βυθούς από σκουπίδια.

    Η Κατερίνα Τοπούζογλου, ιδρύτρια της All For Blue είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής, στην Ιταλία το 2016 και για πολλά χρόνια πρωταθλήτρια στην υποβρύχια αλιεία, δωρίζοντας όλα τα αλιεύματα της σε άστεγους στην Αθήνα.

    Σήμερα είναι Εκπαιδεύτρια Ελεύθερης & Αυτόνομης Κατάδυσης και Εκπαιδεύτρια τονικής ακινησίας σε καρχαρίες και διοργανώτρια δράσεων και σεμιναρίων για την προστασία των θαλασσών και των καρχαριών από τον παγκόσμιο οργανισμό Project Aware, US.

    Ξεκίνησε πριν τρία χρόνια τον οργανισμό allforblue με στόχο να δημιουργηθούν ομάδες πυρήνες ώστε να συνεχίζεται η δράση των καθαρισμών των θαλασσών σε κάθε περιοχή. Έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα 18 ομάδες-πυρήνες, πολύ δυνατές, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από μαθητές που παρακολούθησαν το σεμινάριο και παίρνουν μέρος στις δράσεις.

    Μέσα σε μία τριετία, οι ομάδες allforblue κατάφεραν να συγκεντρώσουν 204 τόνους απορριμμάτων, καθαρίζοντας χιλιόμετρα παραλιών και βυθών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό σε συνολικά 157 ξεχωριστές δράσεις.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ