• Portraits.gr

    Η πανδημία κράτησε πίσω τις γυναίκες – Η Arianna Huffington εξηγεί πώς θα προχωρήσουν μπροστά

    • Στεφανία Παπαδημητρίου


    Οι γυναίκες δέχθηκαν δυσανάλογο πλήγμα από την πανδημία. Ο εγκλεισμός τις κράτησε πίσω. Τις ανάγκασε να βάλουν την καριέρα τους σε δεύτερη μοίρα καθώς έπρεπε να αναλάβουν τη φροντίδα των παιδιών και του σπιτιού, να πιεστούν ώστε να είναι τέλειες σε όλα και να δουν πως αυτό είναι ακατόρθωτο. Οι άνδρες, από την άλλη, είδαν την απόδοσή τους να εκτοξεύεται διότι οι ώρες εργασίας τους ήταν ίδιες, αν όχι περισσότερες, κι άφηναν τη σύζυγό τους να αναλάβει τις υποχρεώσεις του νοικοκυριού.

    Η εργαζόμενη μητέρα χρειάστηκε να μπει στο δίλημμα καριέρα ή οικογένεια και να επιλέξει το δεύτερο, σε αντίθεση με τον πατέρα. Εκείνη, έβλεπε τις ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη να χάνονται και να τις παίρνουν συνάδελφοι του άλλου φύλου. Εκείνος, συνέχιζε όπως πριν – απλώς από το γραφείο του σπιτιού κι όχι τις εταιρείας.

    Η Arianna Huffington, σε άρθρο της στο Fast Company πήρε θέση στο ζήτημα. Εξήγησε πως όλοι οι άνδρες – σύντροφοι, σύζυγοι, εργοδότες, διευθυντές – χρειάζεται να στηρίξουν τις γυναίκες. Πρότεινε, μάλιστα, 5 τρόπους που θα έφερναν την ισότητα στο σπίτι. Όλα, άλλωστε, από εκεί ξεκινούν.

     

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ