• Portraits.gr

    Η Νορβηγία χρηματοδοτεί το πρώτο project για τη δέσμευση και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα

    • portraits


    Η Νορβηγία είναι ένα από τα πιο θαυμαστά κράτη της Ευρώπης. Είτε λόγω των υπέροχων τοπίων, είτε εξαιτίας της ευγένειας των κατοίκων της, είτε επειδή εφαρμόζεται η νομοθεσία, συνήθως δέχεται μόνο θετικά σχόλια. Αυτή τη φορά, κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στην «πράσινη» κίνησή της για τη σωτηρία του πλανήτη. Με μία επένδυση 1.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεσμεύεται να συμμετάσχει στο πρώτο project δέσμευσης και αποθήκευσης μορίων άνθρακα.

    Μεταξύ άλλων, η πρωτοβουλία που ονομάζεται Longship προς τιμήν των Βίκινγκ, περιλαμβάνει τη χρήση ενός εργοστασίου στα νότια της χώρας για την «αιχμαλώτιση» του CO2. Επιπλέον, σε μία χωματερή του Όσλο, πρόκειται να εγκατασταθεί μηχανισμός που υπόσχεται ότι κάθε χρόνο θα αφαιρεί από την ατμόσφαιρα τη ρύπανση που προκαλούν εξήντα χιλιάδες αυτοκίνητα.

    Μαζί, αυτά τα δύο αναμένεται να περιορίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση κατά 400 χιλιάδες τόνους διοξειδίου.

    «Το συγκεκριμένο project θα απαιτήσει τη χρήση νέας τεχνολογίας, κάτι που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», έχει δηλώσει η πρωθυπουργός Erna Soldberg.

    Η υπουργός Ενέργειας, Tina Bru, από την πλευρά της, είπε στην Offshore Engineer πως η Longship αναμένεται να ταράξει τα δεδομένα της βιωσιμότητας. «Είναι η μεγαλύτερη προσπάθεια στην ιστορία της νορβηγικής βιομηχανίας. Θα περιορίσουμε την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου, ενισχύοντας παράλληλα την παραγωγή», σημείωσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιχειρηματικοί κολοσσοί μάχονται ενάντια στην κλιματική αλλαγή

    Πώς η σχολή του Bauhaus θα επηρεάσει το σχέδιο για την οικονομική και περιβαλλοντική ανάκαμψη της Ευρώπης

    Τι είναι η «πράσινη οικονομία» και γιατί αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο ενάντια στην κλιματική αλλαγή

    Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ