• Portraits.gr

    Έλενα Παναρίτη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα

    • Μαρίνα Πρωτονοταρίου


    «Ευκαιρία για την Ελλάδα είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας Πρωθυπουργός με όραμα ο οποίος θέλει να αφήσει αποτύπωμα το όνομά του στην επιτυχή ανάκαμψη της χώρας του», λέει η Έλενα Παναρίτη, η διεθνώς διακεκριμένη θεσμική οικονομολόγος, ειδική σε θέματα διαρθρωτικών αλλαγών.

    Η Έλενα Παναρίτη το 2009-2012 διετέλεσε βουλευτής επικρατείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και το 2015 επικεφαλής των πρώτων τεχνικών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την Τρόικα, που ολοκληρώθηκαν στις 20/2/2015 με αποτέλεσμα που δεν  έγινε τότε δεκτό από την κυβέρνηση. Στις απόψεις που έχουν ήδη αναφερθεί για την τρικυμιώδη εκείνη εποχή προσθέτει και τη δική της.

    “Υπέστην μεγάλο bullying από ένα κεντρικό κομμάτι της τότε κυβέρνησης επειδή ήμουν αυτή που είμαι, ανεξάρτητη, δεν ήμουν κομματικό μέλος, ήθελα απλά να βγούμε από τα μνημόνια” δηλώνει σήμερα.  Για τον Τσίπρα σημειώνει “την πραγματική του δύναμη την ήξεραν καλά οι ξένοι, όμως δεν την ήξερε ο ίδιος και δεν μπόρεσε να τη διαχειριστεί. Η αλαζονική συμπεριφορά του περιβάλλοντός του και η άγνοιά της λειτουργίας των εσωτερικών διαδικασιών του κρατικού μηχανισμού τον επηρέασαν. Η κατάληξη ήταν να μην γίνει δεκτό το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης στις 20 Φεβρουαρίου και μέσα σε ένα σαββατοκύριακο ανέτρεψε η Ελλάδα τη συμφωνία. Και εκεί χάθηκε μία μοναδική ευκαιρία. Το περιβάλλον του Τσίπρα του έδωσε λάθος πληροφόρηση και η συμφωνία δεν εφαρμόστηκε λόγω εσωτερικών ανασφαλειών. Έτσι ο Τσίπρας έχασε τη μοναδική ευκαιρία να γίνει ήρωας για την Ελλάδα και έγινε, λίγο αργότερα, ήρωας των ξένων”.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ