• Portraits.gr

    Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: «Είναι καιρός οι γυναίκες αυτής της χώρας να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να φτάσουν όπου ονειρεύονται»

    • portraits


    Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλουορκίστηκε ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων σε μία κλειστή τελετή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για τη χώρα μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που γυναίκα αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

    Η κ. Σακελλαροπούλου έχει αποδείξει την αξία της ως Δικαστικός, καθώς διατέλεσε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Παρακάτω, βρίσκεται η ομιλία της στο Προεδρικό Μέγαρο, έπειτα από το καλωσόρισμα του τέως ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου:

    Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή που μου επιφυλάσσετε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο και για όσα ευγενικά είπατε για μένα.

    Έχω τη χαρά να σας γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό. Ως διακεκριμένο νομικό, ως πνευματικό άνθρωπο, ως πανεπιστημιακό δάσκαλο.

    Τα τελευταία πέντε χρόνια σας γνώρισα και ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για όλους μας, η θητεία σας έφερε την σφραγίδα των προσπαθειών σας για εθνική ομοψυχία και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, σε ένα περιβάλλον ναρκοθετημένο από την ένταση, τον αρνητισμό και την καχυποψία. Με τις πρωτοβουλίες σας κρατήσατε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και συντελέσατε αποφασιστικά στην παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη.

    Σήμερα, σε ένα κόσμο ιδιαίτερα ρευστό, η πατρίδα μας καλείται να διαχειριστεί νέες προκλήσεις. Να αποκρούσει νέους κινδύνους, να αποτρέψει νέες απειλές.

    Διαβάστε περισσότερα εδώ.

     



    ΣΧΟΛΙΑ