Πολιτισμός

Το Μαζί για το Παιδί στηρίζει την πολύτεκνη Ειρήνη


Η Ένωση Μαζί για το Παιδί παραστέκεται στις οικογένειες με δυσκολίες και στον δεύτερο εγκλεισμό, όπως πρόδηλα αποδεικνύει η περίπτωση της Ειρήνης. Μητέρα τεσσάρων παιδιών, ένα εξ΄αυτών με ειδικές ανάγκες, ωστόσο έμεινε χωρίς δουλειά εξαιτίας των επιπτώσεων στην οικονομία της υγειονομικής κρίσης.

Την οικογένεια της πολύτεκνης Ειρήνης στηρίζουν πλέον τα προγράμματα για τον περιορισμό της φτώχειας που υλοποιεί η Ένωση Μαζί για το Παιδί.

Όμως, κάθε αρχή και δύσκολη. Δεν ένιωθε άνετα να χτυπήσει την πόρτα του Μαζί για το Παιδί. Είχε ανάμεικτα συναισθήματα, ντρεπόταν και φοβόταν πολύ: «Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, δεν έχω να ψωνίσω τα απαραίτητα για τα παιδιά μου, υπάρχουν φορές που κοιμούνται νηστικά. Εκεί το στομάχι μου γίνεται χίλια κομμάτια», είχε ομολογήσει στην πρώτη σπαρακτική της μαρτυρία στον κοινωνικό λειτουργό της Ένωσης.

Εργαζόταν καθαρίστρια σε σπίτια. Με την εμφάνιση της πανδημίας και τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας βρέθηκε στο σπίτι με τα τέσσερα παιδιά της, χωρίς να μπορεί να αγοράσει τα απαραίτητα είδη για να γεμίσει στα ντουλάπια και το ψυγείο της οικογένειάς της.

«Παρακαλούσα τους ανθρώπους που τους καθάριζα τα σπίτια να με δεχθούν να δουλέψω, όμως λόγω της πανδημίας φοβόντουσαν και δεν τους αδικώ.  Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης τελείωναν. Και εγώ έπρεπε να βρω μέσα στο lock-down τρόπους να εξασφαλίσω τροφή στα παιδιά μου. Όταν έχανα τις ελπίδες μου πληροφορήθηκα για τη δράση της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”.  Πήγα εκεί, τους μίλησα για το οικογενειακό μου προφίλ. Μονογονέας με 4 παιδιά, το ένα εξ αυτών η πιο μικρή μου είναι παιδί με ειδικές ανάγκες. Η βοήθεια που μου πρόσφεραν ήταν μια πολύ βαθιά ανάσα. Ανέκτησα τις δυνάμεις μου και την αυτοπεποίθηση μου», εκμυστηρεύτηκε η Ειρήνη στους κοινωνικούς λειτουργούς περιγράφοντας με αμεσότητα την προσωπική της οδύσσεια.

Τα όνειρα των παιδιών

Τα πιο μεγάλα από τα παιδιά της φοιτούν ήδη στο Γυμνάσιο. Οι δύο μεγάλες κόρες της τη συνοδεύουν σε δουλειές όταν δεν έχουν μαθήματα και βοηθούν τη μητέρα τους.

«Το κάνουν -όπως μου λένε- για να μην κουράζομαι πολύ και να τελειώνω πιο γρήγορα, για να περνώ πιο πολλές ώρες μαζί τους. Η μία θέλει να γίνει νηπιαγωγός και η άλλη παιδίατρος. Θέλουν να δώσουν την αγάπη που έχουν πάρει από τον κόσμο στα παιδάκια -να την ανταποδώσουν όπως λένε.  Ο μικρός μου πάει Δευτέρα δημοτικού, θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής ή πυροσβέστης. Δεν έχει κατασταλάξει ακόμη. Βάζει πολλά γκολ όταν παίζει και τα αφιερώνει σε εμένα και στις αδερφές του. Η πιο μικρή μου πάει σε ειδικό σχολείο, είναι 5 χρονών και κατακτά κομμάτια στο λόγο της».

Η Ένωση έχει πλέον θεμελιώσει μία αρραγή ασπίδα προστασίας σε κάθε παιδί και σε κάθε οικογένεια που βρίσκεται σε ανάγκη. Η περίπτωση της Ειρήνης συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δεκάδες που εξυπηρετεί το Μαζί για το Παιδί μέσα από τα προγράμματά της για τον περιορισμό της φτώχειας.

Ιδρύθηκε το 1996. Με πρόεδρο την Αλεξάνδρα Μαρτίνου πρόκειται για  ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από τριάντα χιλιάδων παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα δέκα χιλιάδες σε συστηματική βάση. Προσφέρει βοήθεια κυρίως σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Πληροφορίες:

Όποιος επιθυμεί να συνδράμει στο δύσκολο έργο της Ένωσης στέλνει SMS στο 19805

2,60 ευρώ ανά κλήση από σταθερό (με ΦΠΑ και τέλος σταθερής τηλεφωνίας)

2,48 ευρώ ανά κλήση από κινητό (με ΦΠΑ και επιπλέον επιβάρυνση με 12% ή 15% ή 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού σας προ ΦΠΑ)

2,50 ευρώ ανά sms (με ΦΠΑ από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και επιπλέον επιβάρυνση 12% ή 15% ή 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού σας προ ΦΠΑ)

Γραμμή παραπόνων: 210 7482690

Περισσότερα http://www.mazigiatopaidi.grΣΧΟΛΙΑ