• Πολιτισμός

    Δύο χιλιάδες παιδιά στον Έβρο αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

    Η ακάματη πρόεδρος Αλεξάνδρα Μαρτίνου με την ομάδα της Ένωσης στο Θερμοκήπιο


    Για δεύτερη συνεχή χρόνια η Ένωση Μαζί για το Παιδί βρίσκεται στον ακριτικό Έβρο στο πλαίσιο της δράσης της Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται απαρασάλευτα στο πλευρό των αδυνάτων -με καίριο τρόπο. Οδηγός για ακόμη μια φορά, η Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

    Για την ακρίβεια, με ενέργειες ολιστικού χαρακτήρα πρόκειται να υποστηρίξει πάνω από δύο χιλιάδες παιδιά και νέους της τόσο συμβολικά φορτισμένης περιοχής σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς φορείς και δήμους.

    Προσφορά Εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

    Στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η Ένωση Μαζί για το Παιδί προσέφερε συσκευή παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών (monitor).

    Η συγκεκριμένη δωρεά έρχεται να συμπληρώσει την περυσινή προσφορά με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα που θα μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες εξακοσίων χιλιάδων κατοίκων από πέντε νομούς της περιοχής.

    Ανακατασκευή σχολικών γηπέδων στο Διδυμότειχο

    Η Ένωση Μαζί για το Παιδί ανακατασκεύασε πλήρως δύο γήπεδα στο 3ο δημοτικό σχολείο Διδυμοτείχου, ενώ προέβη και σε καλλοπισμό του προαύλιου χώρου.

    Οι περίπου εκατόν εξήντα μαθητές που φοιτούν στο ακριτικό δημοτικό σχολείο της Βορειοανατολικής Ελλάδας, θα παίζουν πλέον σε υπερσύγχρονα γήπεδα για τρία αθλήματα: μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ.

    Στα δύο τερέν συνολικού εμβαδού 790 τ.μ., επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας ο οποίος χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις ενώ δημιουργήθηκαν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις για τα τρία αθλήματα.

    Τα γήπεδα πριμοδοτήθηκαν βέβαια και με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

    Χαρά και άθληση σε υπεσύγχρονα γήπεδα στο Διδυμότοιχο

    Aνάπλαση σχολικού γηπέδου και διαμόρφωση παιδικής χαράς στα Δίκαια

    Το Μαζί για το Παιδί ανακατασκεύασε γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ για τους πενήντα τέσσερις μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δικαίων στο βορειότερο σημείο της Ελλάδος.

    Προσέφερε επίσης παιχνίδια εξωτερικού χώρου στο νηπιαγωγείο Δικαίων για τη διαμόρφωση της παιδικής χαράς όπου φοιτούν συνολικά δέκα πέντε παιδιά.


    Δημιουργία θερμοκηπίου για την «καλλιέργεια» περιβαλλοντικής συνείδησης στα Ρίζια

    Θέτοντας σε πρώτο πλάνο τη μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία των παιδιών, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», δημιούργησε θερμοκήπιο για την καλλιέργεια λαχανικών και αρωματικών φυτών στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων στην περιοχή Ορεστιάδας όπου φοιτούν πενήντα οχτώ μαθητές.

    Πρόκειται για οικισμό με χίλιους διακόσιους κατοίκους, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το φυλάκιο στις Καστανιές στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

    Η δημιουργία του θερμοκηπίου σηματοδοτεί την έναρξη πρωτοποριακού σχολικού προγράμματος: Με την καθοδήγηση εξειδικευμένου εκπαιδευτικού πρόκειται να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών.

    Μυεί δηλαδή από νωρίς τα παιδιά με άρτιο αλλά ευχάριστο τρόπο στον τομέα της γεωργίας, την κύρια επαγγελματική ενασχόληση του τοπικού πληθυσμού. Ας σημειωθεί ότι ο νομός Έβρου είναι από τις πιο εύφορες και παραγωγικές περιοχές της Ελλάδας.

    Μέσα από το συγκεκριμένο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ευκταίο παραμένει τα παιδιά θα «δεθούν» ακόμη περισσότερο με τον τόπο τους και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες βάσεις ώστε να μην χρειαστεί να τον εγκαταλείψουν.

    Πέραν του εκπαιδευτικού του χαρακτήρα, το θερμοκήπιο θα αποτελέσει ορόσημο για την τοπική κοινωνία: Ο ευρύτερος πληθυσμός της περιοχής θα έρθει σε επαφή με την αγροτική ανάπτυξη μέσω διαδραστικών εργαστηρίων.

    Προσφορά εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε 13 σχολεία του Έβρου

    Το «Μαζί για το Παιδί» καλύπτει εκπαιδευτικές ανάγκες δέκα τριών εκπαιδευτικών μονάδων από όλες τις σχολικές βαθμίδες στους δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, στον οικισμό Ριζίων έως το βορειότερο σημείο της Ελλάδας, τα Δικαία.

    Από τη φετινή δωρεά, θα επωφεληθούν περισσότεροι από οχτακόσιοι σαράντα πέντε μαθητές. Στη φετινή δράση εντάσσονται επίσης τρία ειδικά σχολεία.

    Με τη συγκεκριμένη δράση μέσα σε ένα χρόνο έχουν στηριχθεί συνολικά σαράντα πέντε σχολικές μονάδες.

    Την τρέχουσα σχολική χρονιά προσφέρθηκαν ηλεκτρονικός εξοπλισμός (διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, κλπ), αθλητικά είδη, επιτραπέζια παιχνίδια (πάζλ, γωνιές δραστηριοτήτων -μαραγκός, σουπερμάρκετ κ.λπ.), παιχνίδια κήπου (τραμπάλες, τσουλήθρες, μπασκέτες, κ.λπ.), βιβλία, έπιπλα μεταξύ πολλών άλλων.

    Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου και οι συνοδοιπόροι της Ένωσης

    Η ακάματη και δημιουργική πρόεδρος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, εξήγησε το σκεπτικό της μεγάλης ομάδας τους: «Ένας χρόνος πέρασε από την πρώτη επίσκεψη μας στον ακριτικό Έβρο. Βρισκόμαστε πάλι μαζί, υπό πολύ ιδιαίτερες συνθήκες αυτή τη φορά, όμως με την ίδια αγάπη και διάθεση για προσφορά. Όλοι εμείς στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δουλεύουμε συστηματικά να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των χιλιάδων παιδιών και νέων που αγκαλιάζουμε σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Ευχαριστούμε πολύ τους τοπικούς φορείς και δήμους για την συνεργασία τους, καθώς και τους υποστηρικτές και φίλους της Ένωσης που χάρις την πολύτιμη συμβολή τους υλοποιήθηκε αυτή η δράση».

    Όραμα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» παραμένει η στήριξη στα παιδιά που βρίσκονται στα σύνορα της χώρας προσφέροντας νέες προοπτικές και εφόδια για την μελλοντική τους ανάπτυξη.

    Οι δράσεις αυτές υλοποιήθηκαν με ευγενικούς υποστηρικτές και αρωγούς που διαχρονικά πιστεύουν στο σκοπό και τις προσπάθειες του «Μαζί για το Παιδί» να αγκαλιάσει περισσότερα παιδιά στον Έβρο: bwin (για την πολύτιμη υποστήριξη της στην πλήρη ανακατασκευή δύο γηπέδων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου και τον καλλωπισμό του προαύλιο χώρο του), οικογένεια Ανδρέα και Αλεξάνδρας Μαρτίνου (για την ευγενική της υποστήριξη στην ανακατασκευή του γηπέδου του Δημοτικού Σχολείου Δικαίων και την προσφορά παιχνιδιών εξωτερικού χώρου στο Νηπιαγωγείο Δικαίων για τη διαμόρφωση της «παιδικής χαράς»), Eurodrip (για την ευγενική της χορηγία για τη δημιουργία του θερμοκηπίου στο Δημοτικό Σχολείο Ριζίων), την κυρία Κυβέλη Αλεξίου για την προσφορά βιβλίων και παιχνιδιών.

    Το Μαζί για το Παιδί ιδρύθηκε το 1996. Αποτελεί ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από τριάντα χιλιάδων παιδιών ετησίως. Κύριος στόχος της Ένωσης, η προσφορά βοήθειας σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

    To 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

     



    ΣΧΟΛΙΑ