Η Θράκη και οι παραδόσεις της
Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στον τόπο, την παράδοση και τις αυθεντικές γεύσεις της Θράκης, έγινε το βράδυ της Τρίτης, στο Athénée, στο κέντρο της Αθήνας.
Οικοδέσποινα, η πρόεδρος του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και πρόεδρος της επιτροπής της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, Αγγέλα Γιαννακίδου, διοργάνωσε ένα ιδιαίτερο οδοιπορικό γνωριμίας με την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της περιοχής. Το event διοργανώθηκε και από την Ντόρα Βυζοβιτου που είναι μέλος του Συμβουλίου του Μουσείου

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς αναφέρθηκε στις δράσεις και το σημαντικό έργο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης καθώς και για τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής και ευχαρίστησε τον κ. Χρύσανθο Πανά για τη στήριξή του και την συνεχή προσφορά του στο μουσείο αλλά και την επιτροπή της Άυλης κληρονομιάς στην οποία είναι μέλος.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα δείπνο εμπνευσμένο από τη θρακιώτικη γαστρονομική παράδοση, με κεράσματα και εκλεκτές νοστιμιές βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές, εκτελεσμένες από τον Σεφ Νίκο Σκλήρα και την ομάδα του, και τοπικά προϊόντα της Θράκης.

Σκοπός της βραδιάς ήταν η ενίσχυση των δράσεων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, μέσα από μια ζεστή συνάντηση που ανέδειξε την αξία της παράδοσης, της μνήμης και της πολιτιστικής ταυτότητας. Το Athénée και ο Όμιλος Πανά έμπρακτα στηρίζουν τη διάσωση και διάδοση της ελληνικότητας στη γαστρονομία, όχι μόνο όσον αφορά την πρωτεύουσα, αλλά και την περιφέρεια.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού και των επιχειρήσεων και ανάμεσά τους η πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα, η καλλιτέχνης και μέλος της επιτροπής του Μεγάρου μουσικής κυρία Μαρίτσα Τραυλού, η κυρία Ιωάννα Μαρτίνου, η κυρία Ειρήνη Λαιμού, ο κύριος Νίκος Λαζαρίδης του ομώνυμου οινοποιείου, ο Σταύρος Θεοδωράκης και πολλοί άλλοι.




Νέα γραφεία για την ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Μια γιορτή για τα νέα γραφεία

Μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς των κεντρικών της γραφείων από το Σύνταγμα σέ νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, γιόρτασε με μετόχους και μεγάλους πελάτες την έναρξη μιας νέας εποχής για την εταιρεία, με έμφαση στον εκσυγχρονισμό, την ποιότητα και την βιώσιμη λειτουργία.

Ο CEO της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, κ. Νίκος Μακρόπουλος, μαζί με τα ανώτερα στελέχη της διοίκησης, υποδέχθηκαν μετόχους και σημαντικούς πελάτες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη ξενάγηση στους νέους χώρους.

Τα νέα γραφεία έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας ESG (Environmental, Social, and Governance). Η τεχνολογία αιχμής, η ευεξία και η καινοτομία βρίσκονται στο επίκεντρο, προσφέροντας ένα πρότυπο σύγχρονου εργασιακού χώρου.

Ο κ. Νίκος Μακρόπουλος δήλωσε σχετικά, «Η επένδυση αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσής μας για συνεχή εξέλιξη, και παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Τα νέα μας γραφεία δεν είναι απλώς ένας σύγχρονος χώρος εργασίας, αλλά αντικατοπτρίζουν το όραμα της εταιρείας μας για σταθερό προσανατολισμό στο μέλλον, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή εξέλιξη και την ενίσχυση της παρουσίας της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.»





Το Notia Medcare επαναπροσδιορίζει την μακροζωία
Προσθέστε ζωή στα χρόνια σας

Είναι το σύνθημα της νέας κλινικής Μακροζωίας, που εγκαινιάσθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Γλυφάδα και προκάλεσε κοσμοσυρροή στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Είναι το πρώτο και μοναδικό διεπιστημονικό, τεκμηριωμένο Κέντρο Ιατρικής Μακροζωίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με κεντρική φιλοσοφία το «Add life to Years», η Notia Medcare εισάγει ένα νέο πρότυπο προληπτικής και ολιστικής ιατρικής, μετατρέποντας τη μακροζωία από θεωρητική επιδίωξη σε καθημερινή, βιωματική πραγματικότητα.

«Η μακροζωία δεν αφορά μόνο την παράταση της ζωής, αλλά την ποιότητα κάθε χρόνου που ζούμε», δήλωσε ο κ. Karim Smaira Ιδρυτής και Βασικός Μέτοχος. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ένα πλήρως εξατομικευμένο, επιστημονικά τεκμηριωμένο μοντέλο φροντίδας που δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ζουν περισσότερο, με ενέργεια, διαύγεια και ανθεκτικότητα».

Με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων μαζί με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, τον ιδρυτή του κέντρου Karim Smaira, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κωνσταντίνο Τζουτζουράκη, τον Ziad Maczoumi, τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου οι δεκάδες καλεσμένοι χειροκρότησαν τις ομιλίες και ευχήθηκαν καλό ταξίδι στην νέα Κλινική.

Ο ιδρυτής του κέντρου Karim Smaira, που ήλθε στην Ελλάδα οικογενειακώς μετά τον πόλεμο στο Λίβανο, σε ηλικία 12 ετών και μεγάλωσε στη Γλυφάδα, επέλεξε το μέρος αυτό για να ξεκινήσει το νέο του επαγγελματικό βήμα.

Εκεί και ο πατέρας του, ο 91 χρονος κ. Victor Smaira, υπερήφανος για τα επιτεύγματα του γιού του να δέχεται συγχαρητήρια για το νέο υπερσύγχρονο, πολυεπιστημονικό ιατρικό κέντρο που επανατοποθετεί την έννοια της υγείας, με έμφαση στην πρόληψη, την εξατομίκευση και τη μακροζωία.

Μεταξύ των καλεσμένων ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης, οι κυρίες Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Αλεξάνδρα Προκοπίου, Ειρήνη Νταϊφά, ο κ. Joseph Samaan, η Πέγκυ Φιλίππου, αλλά και ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού Thomas Walkup, και πολλοί άλλοι.

Επ’ ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας της Νotia Medcare προσφέρθηκε οικονομική υποστήριξη στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Χαρά» που φιλοξενεί παιδιά με αναπηρία και σύνδρομο Down και το οποίο εκπροσωπήθηκε από την κα Αλεξάνδρα Μαρτίνου.
Η ‘δικιά’ μας πίττα
Η ‘δικιά’ μας πίττα, η πίττα του Mononews.gr

Και πως αλλιώς αφού η πρόσκληση που λάβαμε στα mail μας καλούσε για την γιορτή της πίττας μας και όχι για την καθημερινή σύσκεψη στο zoom!
Τέλος της εβδομάδας και την περασμένη Παρασκευή, συγκεντρωθήκαμε όλοι, της ‘οικογένειας’ του Mononews.gr στο Lolita’s στο Ψυχικό, το ιταλικό ρεστωράν που έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αγαπημένα σπότς των Βορείων Προαστείων.

Ένα εξαιρετικό μενού με ιταλικές γεύσεις με καρπάτσιο, ολόφρεσκη και ζουμερή μπουράτα αλλά και γευστική πίτσα ενώ οι επιλογές μεταξύ ψαριού η κρέατος τιμήθηκαν δεόντως. Την τιμητική τους βέβαια είχαν τα επιδόρπια με το tiramisu και την pavlova να μας κάνουν να ξεχάσουμε οποιαδήποτε έφεση για δίαιτα.

Πήγαμε καλά το 2025 και το 2026 προβλέπεται να είναι καλύτερο’ μας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, ο εκδότης μας Γιώργος Δημητρομανωλάκης όταν βρεθήκαμε στον πριβέ χώρο του εστιατορίου για την κοπή της πίτας αλλά και την κλήρωση των πολύτιμων δώρων. Από κομπιούτερ και αεροπορικά εισιτήρια μέχρι ηλεκτρονικά ρολόγια και μετρητά απέκτησαν οι τυχεροί του λαχνού μαζί με τις ευχές για τυχερή χρονιά σέ όλα!

Και του χρόνου!!!




Η βράβευση του Δημητρη Χριστοφιλέα
Η Μονή Ξενοφώντος τίμησε τον Δημήτρη Χριστοφιλέα

Μέσα σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης και ευλάβειας, ο Δημήτρης Χριστοφιλέας, ιδιοκτήτης του Δειπνοσοφιστήριον, τιμήθηκε από τον ηγούμενο της Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, με τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, ο οποίος είναι και ο προστάτης του μοναστηριού.

Ο Δημήτρης Χριστοφιλέας, έλαβε τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Γεωργίου, από τον Καθηγούμενο της Μονής, Γέροντα Αλέξιο, σε μια σεμνή τελετή που έγινε στο ιστορικό μοναστήρι.

Η τιμητική τελετή πραγματοποιήθηκε ανήμερα της εορτής της Υπαπαντής, με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, Γέροντα Αλέξιο, να αναφέρεται με επαινετικά λόγια στον κ. Χριστοφιλέα και το Δειπνοσοφιστήριον, για το ήθος και την προσφορά τους στην κοινωνία. Το Δειπνοσοφιστήριον, μέσα από το σύνολο της δραστηριότητάς του και με κάθε ευκαιρία, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, στηρίζοντας ουσιαστικά όσους έχουν ανάγκη και καλλιεργώντας κουλτούρα ευθύνης και ανθρωπιάς.

Παρόντες στη σεμνή τελετή ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου Ιερώνυμος, ο καθηγούμενος της Μονής Παντοκράτορος, Γέροντας Γαβριήλ, πλειάδα ιερέων, ιεροψαλτών, προσκυνητών, αλλά και φίλοι και συνεργάτες του Δειπνοσοφιστήριον, που πέρασαν 3 ημέρες θρησκευτικής κατάνυξης και πολλές ώρες δίπλα στον γέροντα Αλέξιο, ο οποίος τους μετέφερε το πατερικό του πνεύμα, ενώ γεύτηκαν και την Αγιορείτικη κουζίνα.

Η Μονή Ξενοφώντος είναι ένα από τα είκοσι κυρίαρχα μοναστήρια του Αγίου Όρους και βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Αθωνικής Πολιτείας, κοντά στη Δάφνη, το λιμάνι της. Ιδρύθηκε στα τέλη του 10ου αιώνα και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει σημαντική πνευματική άνθιση, με τη σοφή καθοδήγηση του Καθηγουμένου Αλέξιου, ο οποίος διευθύνει τη Μονή εδώ και 50 χρόνια.

Η Γαστρονομία της Ibiza
Η Ίμπιζα μετακομίζει στο Κολωνάκι!
Εκτός από τις πανέμορφες παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή, η Ίμπιζα προσφέρει και εξαιρετικές γαστρονομικές απολαύσεις.
Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και την Ακαδημία Γαστρονομίας της Ίμπιζα & Φορμεντέρα, το ξενοδοχείο St George Lycabettus θα φιλοξενήσει μια γιορτή Ισπανικής γαστρονομίας από 16 έως 22 Μαρτίου.
Το rooftop εστιατόριο του ξενοδοχείου La Suite Lounge, με την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα και την πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και τα νησιά του Σαρωνικού, προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για να φιλοξενήσει τη ζωντάνια και την καινοτομία της Ίμπιζα.

Δυο από τις κορυφαίες γαστρονομικές προσωπικότητες της Ίμπιζα θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ. Ο Alberto Pacheco από το φημισμένο εστιατόριο Es Fumeral, γνωστός για την κομψή του προσέγγιση στα προϊόντα γης και θάλασσας, και ο πολυβραβευμένος Jose Miguel Bonet, ο οποίος ξεχωρίζει για τις αυθεντικές και δημιουργικές του προσεγγίσεις στην κουζίνα των Βαλεαρίδων Νήσων, από το εστιατόριο Es Ventall.

Εμβληματικά πιάτα όπως το bullit de peix, manos de cerdo con caviar, η αυθεντική sobrassada και εκλεκτά παραδοσιακά γλυκίσματα θα πρωταγωνιστήσουν στο τραπέζι, αναδεικνύοντας τον πλούτο και τη γαστρονομική ταυτότητα της Μεσογείου.
Επιλεγμένα ισπανικά κρασιά που αναδεικνύουν τα αρώματα και τις γεύσεις των πιάτων, μαζί με μουσική εμπνευσμένη από θρυλικά μέρη της Ίμπιζα, όπως το Café del Mar, θα δημιουργήσουν την ιδανική ατμόσφαιρα, φέρνοντας το πνεύμα του νησιού στην Αθήνα και προσφέροντας μια ολοκληρωμένη και αξέχαστη εμπειρία.
Το Φεστιβάλ Ισπανικής Γαστρονομίας στο St George Lycabettus Hotel αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα γαστρονομικό γεγονός — είναι μια πολιτιστική γέφυρα ανάμεσα στην Ίμπιζα και την Αθήνα, δύο προορισμούς που ενώνονται από την ιστορία, το φως και τη θάλασσα.
Μια εμπειρία για τους λάτρεις της τέχνης της μεσογειακής ζωής.
Τα 35 Χρόνια του Μαγικού Βουνού
35 Χρόνια Μαγείας για το Μαγικό Βουνό
Με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών από την εμφάνιση του πρώτου ελληνικού icon wine, το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Tudor Hall, σε συνεργασία με το ιστορικό οινοποιείο Nico Lazaridi, διοργανώνει μία ξεχωριστή, επετειακή βραδιά αφιερωμένη στο εμβληματικό κρασί «Μαγικό Βουνό». Μια επιλεγμένη έκθεση έργων τέχνης που κοσμούν τις ετικέτες του «Μαγικού Βουνού» ανά τις δεκαετίες ενώ μια σπάνια οινική εμπειρία που τιμά τόσο την παράδοση όσο και την καινοτομία, εξερευνώντας την πορεία και εξέλιξη ενός από τα πλέον αναγνωρισμένα κρασιά της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας περιμένει τους επισκέπτες.

Υπό την καθοδήγηση του Head Sommelier Ευάγγελου Ψωφίδη, του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του οινοποιείου Φεδερίκου Λαζαρίδη και της οινολόγου Φεντερίκας Λαζαρίδη, οι παρευρισκόμενοι θα ταξιδέψουν στη διαχρονικότητα του «Μαγικού Βουνού». Η εμπειρία περιλαμβάνει δοκιμές από νεότερες εσοδείες αλλά και παλαιωμένες συλλεκτικές χρονιές του κρασιού.
Σε αρμονία με τα κρασιά της σειράς, ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης έχει δημιουργήσει ένα εκλεπτυσμένο μενού έξι σταδίων. Κάθε πιάτο έχει σχεδιαστεί ώστε να αναδεικνύει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα των κρασιών, προσφέροντας έναν μοναδικό διάλογο ανάμεσα στη γεύση, το άρωμα και την παλαίωση.

Η βραδιά θα γίνει την Πέμπτη 12 Μαρτίου με ώρα προσέλευσης τις 20.30 και βέβαια είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πειραιώς: Τα 9 χρόνια του Χρήστου Μεγάλου στην τράπεζα, τα γενέθλια και οι στόχοι του για την 5ετία 2026-2030
- Σ. Θεοχάρης (πρόεδρος ΕΔΑΕ): «Προτεραιότητά μας η προάσπιση της ειδικότητας και της Δημόσιας Υγείας»
- Αποκλειστικό: Όλο το παρασκήνιο για την παραίτηση των 13 στον ΕΟΔΥ – Η επιστολή “φωτιά” της 7ης Ιανουαρίου
- Βασιλική Τραούδα: Από διοικήτρια του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, νέα Πρόεδρος στον ΟΣΕΘ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.