• Πολιτισμός

    Πλάθιντο Ντομίγκο: Μαγικές στιγμές για το κοινό του θρυλικού τενόρου στην σκηνή της Μονής Τοπλού

    • NewsRoom
    Ο τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο

    Ο τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο


    Μαγεύτηκαν με τη φωνή του όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής, στη φεγγαρόλουστη σκηνή της Μονής Τοπλού, όταν ο διεθνούς φήμης τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο ανέβηκε στη σκηνή.

    Οι πρώτες νότες των παγκόσμιων μουσικών δημιουργιών και η φωνή του Ντομίνγκο που παρά τα 82 έτη είναι μοναδική προκάλεσε ρίγη στους λιγοστούς και εκλεκτούς προσκεκλημένους του κορυφαίου γεγονότος που οργάνωσαν η Παγκρήτια Τράπεζα, η Attica Bank και η Intrakat στην Κρήτη επιλέγοντας το μοναστήρι στο Τοπλού με τη μακραίωνη ιστορία από το 1300 μ.Χ.

    Ο Πλάθιντο Ντομίγκο έφτασε την Παρασκευή στην Κρήτη με ιδιωτικό αεροσκάφος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας μαζί με τη σύζυγο του Μάρτα και 14μελή συνοδεία. Την ομάδα παραγωγής του, τους μάνατζερ και την προσωπική του ασφάλεια, καθώς και τον προσωπικό του γιατρό.

    Ο θρυλικός τενόρος που συμπληρώνει πάνω από 50 χρόνια θριαμβευτικής παρουσίας στην όπερα και τα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του πλανήτη, μιλώντας στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV, δήλωσε  συγκινημένος για την ευκαιρία να ταξιδέψει το κοινό μέσα σε ένα τόσο μοναδικό περιβάλλον.

    «Είμαι τόσο χαρούμενος που επιστρέφω στο Ηράκλειο.

    Έχω ξαναέρθει όταν έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας Οθέλλος, με το Φράνκο Τζεφιρέλι. Το απόλαυσα. Αγαπώ την πατρίδα σας πάρα πολύ. Όταν με προσκάλεσαν να δώσω αυτή τη συναυλία είπα αμέσως ναι.

    Είναι τόσο όμορφο να επιστρέψω σε αυτό το νησί. ήδη είχαμε μια πολύ καλή πρόβα σήμερα, άρα ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα υπέροχο κονσέρτο την Κυριακή», είπε.

    Παράλληλα πρόσθεσε «έχει πλούσια ιστορία και πολιτισμό και η Ισπανία. Όμως νομίζω ότι η Ελλάδα έχει καθορίσει την παγκόσμια ιστορία. Πραγματικά θαυμάζουμε τη χώρα σας. Την ομορφιά και τα πάντα γύρω από αυτή».

    Διαβάστε επίσης: 

    Ιλεάνα Τούντα: Η κυρία της Τέχνης και η Τέχνη του τοπίου

    Μενδώνη: Μεταρρυθμίσεις, νέα νομοσχέδια και ολοκλήρωση έργων για την επόμενη τετραετία

    Ο «Εραστής της λαίδης Τσάτερλι», μια βίλα στο Κάπρι και μερικά εκατομμύρια



    ΣΧΟΛΙΑ