• Πολιτισμός

    Ιωάννα Λαλαούνη και Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη: Υποδέχονται την Παραμυθοχώρα

    Ιωάννα Λαλαούνη και Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη: Υποδέχονται την Παραμυθοχώρα

    Ιωάννα Λαλαούνη και Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη: Υποδέχονται την Παραμυθοχώρα


    Η Ιωάννα Λαλαούνη έχει αποδειχθεί στυλοβάτης αυτού του δύσκολου εγχειρήματος: Να διατηρεί ζωντανό και στην πρώτη γραμμή το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη.

    Ανοίγοντας τις πόρτες στην Παραμυθοχώρα, υπόσχεται στους χώρους του ακόμη περισσότερη δροσιά και ζωή.

    Κάθε Κυριακή η παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο Τικ και Τέλα: Ο Βατραχάκος, θα παρουσιάζεται σε παιδιά δύο έως πέντε ετών.

    Η θεατρική ομάδα της Παραμυθοχώρας μεταφέρεται στην υπέροχη αίθουσα του Μουσείου και αλλάζει σκηνικό και αέρα. Ανάμεσα στα χρυσά και περίτεχνα εκθέματα, μοιάζει ακόμη πιο «φανταστική». Παράλληλα, η εγγύτητα με τον ιερό βράχο προσθέτει ακόμη περισσότερη ατμόσφαιρα σε ολόκληρο το εγχείρημα για την ελληνική οικογένεια.

    Πρόκειται για ιστορία ομορφιάς και τρυφερότητας. Δηλαδή, έμπλεη με τα αγνότερα των συναισθημάτων. Πρωταγωνιστούν οι ήρωες Τίκ και Τέλα από τα γνωστά βιβλία του Άξελ Σέφλερ (Axel Scheffler). Ο Βατραχάκος όμως εξελίσσεται σε διαδραστική κουκλοθεατρική εμπειρία που θα συναρπάσει τα μικρά παιδιά με το ιδιαίτερα λεπτό χιούμορ του άγγλου συγγραφέα.

    Βραδινή αγκαλιά

    Αστεία ιστορία και συνάμα συγκινητική: Η Τέλα θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του Τικ. Άφθονα γέλια και παιχνίδι θα καταστρώσουν παρέα. Θα παίξουν με τα αυτοκινητάκια, με τα ζώα της φάρμας, με το πειρατικό τους. Θα περάσουν υπέροχα! Όταν όµως πέσουν για ύπνο, η Τέλα θα διαπιστώσει ότι έχει ξεχάσει να πάρει µαζί της τον αγαπηµένο της Βατραχάκο. Θα τα καταφέρει το Τικ να τη βοηθήσει να κοιμηθεί χωρίς τη βραδινή της «αγκαλιά»;

    Οι έμπειρες αδελφές Παπαγεωργίου Μαρία και Σπυριδούλα, ετοίμασαν με φανερή αγάπη και φροντίδα την παράστασή τους. Ο παραμυθένιος κόσμος με τις χειροποίητες κούκλες, τα ευφάνταστα σκηνικά αντικείμενα, τα χρώματα και η ιδιαίτερη μουσική, θα ταξιδέψουν και θα ενεργοποιήσουν την παιδική φαντασία.

    Ο αυτοκινητόδρομος και η φάρμα ζωντανεύουν, τα παιδιά μεταμορφώνονται σε ήρωες της ιστορίας και όλοι μαζί μεταφέρονται νοηματικά στον κόσμο του Τικ και της Τέλα. Με ρυθμό, χαρά και τη διαδραστική προσέγγιση, η ομάδα της Παραμυθοχώρας ζωντανεύει μια καθημερινή ιστορία αλληλεγγύης και αγάπης που καθησυχάζει κάθε παιδικό φόβο…

    Αγγλιστί, Πιπ και Πόουζι

    Ο εικονογράφος Άξελ Σέφλερ έχει γράψει πολλά βιβλία για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας πέρα από την ευπώλητη σειρά Τικ και Τέλα. Έχει εικονογραφήσει το κλασικό πλέον Γκρούφαλο (The Gruffalo) με συγγραφέα τη Τζούλια Ντόναλντσον (Julia Donaldson).

    Το ομώνυμο Τικ και Τέλα: Ο Βατραχάκος κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος σε μετάφραση Φίλιππου Μανδηλαρά. Τίτλος πρωτότυπου Pip and Posy: The Bedtime Frog.

    Οι αδελφές Παπαγεωργίου

    Οι αδελφές Παπαγεωργίου έχουν διακριθεί στο παιδικό θέατρο ως 12 ετών (στις διάφορες διαβαθμίσεις του).

    Το 2020 η Μαρία έγραψε το πρώτο της βιβλίο Ταξίδι με τον Σεβάχ (εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2020). Τιμήθηκε με το Βραβείο «Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου» σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα βιβλίου για παιδιά ή νέους από την GreekIbby- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2021. Κέρδισε έπαινο και από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

    Στιγμιότυπο

    Η συνέχεια του μύθου

    Ο θρυλικός Ηλίας Λαλαούνης, αυτός ο απαράμιλλος δεξιοτέχνης της αργυροχρυσοχοΐας (και δανδής!), ζει μέσα από τα τέσσερα παιδιά του -όλα κορίτσια εκπάγλου καλλονής.

    Τον Ιούλιο του 2014 η Ιωάννα Λαλαούνη δημιούργησε τη μη κερδοσκοπική εταιρεία αμερικανών φίλων του Μουσείου με τίτλο The American Friends of the Ilias Lalaounis Jewelry Museum (AFILJM). Έτσι ενισχύονται περαιτέρω οι άρρηκτοι μέχρι τώρα δεσμοί του Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη και του Μουσείου με το αμερικανικό (και ελληνοαμερικανικό) κοινό.

    Το AFILJM προωθεί συνεργασίες ανάμεσα σε μουσεία και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ, που προωθούν την αποστολή του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη. Πρόκειται να εκπονήσει πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για την ιστορία της αρχαίας ελληνικής τέχνης κοσμήματος και όχι μόνο, υποτροφίες και ανταλλαγές μαθητών, μεταξύ άλλων…

    Το Μουσείο αποτελεί ένα μνημείο αφιερωμένο στον τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας και την κληρονομιά που άφησαν ταλαντούχοι καλλιτέχνες από τα αρχαία χρόνια μετουσιωμένο στις δημιουργίες από τη σύγχρονη Ελλάδα.

    Όπως δήλωσε η διευθύντρια του Μουσείου, «Η επιθυμία μου ήταν να βρίσκεται ο επισκέπτης σε ένα χώρο αναζήτησης ενός χαμένου θησαυρού».

    Πληροφορίες

    Τικ και Τέλα: Ο Βατραχάκος

    Κουκλοθεατρική παράσταση για παιδιά από 2 έως 5 ετών

    Κάθε Κυριακή από 10 Οκτωβρίου στις 10.30 και 12.15

    Διάρκεια: 50’ λεπτά

    Η είσοδος επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ανοσίας, αρνητικό εργαστηριακό rapid test που έχει γίνει εντός 48 ωρών από την παράσταση.
    Για τα παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος γίνεται με βεβαίωση αρνητικού self test.

    Τιμή εισιτηρίου: 9 ευρώ και δωρεάν είσοδος στο Μουσείο

    Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

    Καρυατίδων 4α & Καλλισπέρη 12, Αθήνα 117 – 42

    Τηλέφωνα επικοινωνίας και κρατήσεων 6936655925 6936655927 210 9216346

    Διαβάστε επίσης:

    Μαριάννα Γουλανδρή-Λάουρα Λαλαούνη-Τατιάνα Μπλάτνικ: Λαμπερές παρουσίες στο χριστουγεννιάτικο πάρτι της Elpida Youth

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ