• Πολιτισμός

    Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Οριστική η ανάκληση της δωρεάς στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

    νιαρχος

    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


    Την ανάκληση της δωρεάς του προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε και επίσημα, με επιστολή του, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάτι που έχει προκύψει όπως είναι γνωστό μετά τις καταγγελίες της ελληνίδας Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου.

    Η δωρεά ανακαλείται ως προς το μέρος αυτής που δεν έχει ακόμη διατεθεί, ωστόσο σημαντικό είναι, ότι η απόφαση του ΙΣΝ δεν έχει σκοπό να λειτουργήσει ανασταλτικά για τους τελικούς αποδέκτες της δωρεάς, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανάπτυξης ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ.

    «Σεβόμενοι τη σημασία του προγράμματος και κινούμενοι με διαφάνεια και αίσθημα ευθύνης και προσφοράς απέναντι στους ωφελούμενους, το ΙΣΝ προτίθεται να διαθέσει το υπόλοιπο ποσό της δωρεάς του απευθείας σε τοπικούς συλλόγους Ιστιοπλοΐας ανά την Ελλάδα με σκοπό την απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΝ. Και για τον λόγο αυτό, όπως επισημαίνεται θα διερευνηθούν άμεσα εναλλακτικοί τρόποι υλοποίησης του προγράμματος, με απώτερο σκοπό τη μέγιστη αξιοποίησή της προς όφελος των συμμετεχόντων σ΄αυτό.

    Υπενθυμίζεται, ότι το ΙΣΝ με επιστολή του από τις 16 Ιανουαρίου, προς τον πρόεδρο της ΕΙΟ -κοινοποιήθηκε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας- είχε εκφράσει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου και είχε διευκρινίσει την πρόθεσή του να ανακαλέσει τη δωρεά, σε περίπτωση που δεν λάμβανε επαρκείς και ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις εντός 30 ημερών για την επαρκή και αποτελεσματική διαχείριση των συγκεκριμένων θεμάτων.

    Η Ομοσπονδία πράγματι απάντησε με επιστολή της προς το ΙΣΝ και ενημέρωσε για τις ενέργειές της σε σχέση με τη συγκεκριμένη καταγγελία αλλά και την εν γένει διαχείριση ανάλογων περιστατικών.

    Ωστόσο, και εδώ είναι το κρίσιμο σημείο, το ΙΣΝ έκρινε ότι οι απαντήσεις της ΕΙΟ περί εδραίωσης πολιτικών αντιμετώπισης βρίσκονται για τα πρότυπα του ΙΣΝ σε πρώιμο στάδιο. «Γι΄αυτό και δεν είναι ικανές επί της παρούσης να αντιμετωπίσουν επαρκώς τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο οργανισμός τόσο εσωτερικά όσο και προς τρίτους, καθιστώντας έτσι επισφαλή την απρόσκοπτη και αποτελεσματική υλοποίηση της δωρεάς», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Κατόπιν αυτών «Το ΙΣΝ, με γνώμονα το όφελος των τελικών αποδεκτών, των αθλούμενων ΑμεΑ, κρίνει πως στην παρούσα φάση το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί πληρέστερα με την απευθείας ανάληψη της υλοποίησής του από τους τοπικούς, ιστιοπλοϊκούς συλλόγους, και κινείται γρήγορα προς αυτήν την κατεύθυνση».



    ΣΧΟΛΙΑ