• Πολιτισμός

    Η Επιτροπή κύρους για την επιλογή διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο

    Η Επιτροπή κύρους για την επιλογή διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο


    Με πρόεδρο τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο ομ. καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης για την επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο, σε μία θέση, η οποία όπως είναι γνωστό χηρεύει, μετά τα προ μηνών γεγονότα με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

    Η οριστική επίλυση του ζητήματος αυτού δρομολογείται έτσι, ταχύτατα. Μέλη της επιτροπής εξάλλου είναι σημαντικά πρόσωπα του θεάτρου, που με το κύρος και την εμπειρία τους δίνουν τα εχέγγυα του αποτελέσματος, που αναμένεται από την προκήρυξη της θέσης.

    Συγκεκριμένα ως μέλη της επιτροπής ορίσθηκαν επίσης, η Μαριάννα Κάλμπαρη, σκηνοθέτης, ηθοποιός και καλλιτεχνική διευθύντρια του  Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, η Ξένια Καλογεροπούλου, ηθοποιός και  συγγραφέας παιδικών θεατρικών έργων,  η ηθοποιός Ρέννη Πιττακή και η Εύα Μανιδάκη, αρχιτέκτων-μηχανικός, σκηνογράφος.

    Να σημειωθεί, ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υποψηφίων είναι η σημερινή, 16 Ιουλίου. Σύμφωνα με την διαδικασία, αμέσως μετά θα καταρτισθεί ο κατάλογος των υποψηφίων και αυτός εντός τριών ημερών θα διαβιβαστεί στην Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής.

    Κατόπιν αυτού η επιτροπή θα συνεδριάσει εντός δεκαπέντε ημερών, προκειμένου να εξετάσει το παραδεκτό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν ενώ στο τέλος θα κληθούν σε συνέντευξη όλοι οι υποψήφιοι, οι οποίοι θα έχουν περιληφθεί σ΄αυτόν τον Κατάλογο Παραδεκτών Αιτήσεων. Ακολουθεί νέα συνεδρίαση για την διαμόρφωση του Τελικού Καταλόγου Υποψηφίων με κατάταξή τους. Ο κατάλογος αυτός θα διαβιβαστεί στην υπουργό Πολιτισμού.

    Η τελική απόφαση για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή θα ληφθεί από την υπουργό, η οποία καλείται να αποδεχθεί την κατάταξη της επιτροπής  ενώ σε διαφορετική περίπτωση, απόκλισης δηλαδή από αυτήν, θα πρέπει να διατυπωθεί ειδική αιτιολογία.



    ΣΧΟΛΙΑ