• Πολιτισμός

    Ένας κόκκινος δράκος για το νέο έτος – Σε ρολόι για πολύ-πολύ λίγους

    Χρυσός και διαμάντια για έναν κόκκινο δράκο σε ρολόι

    Χρυσός και διαμάντια για έναν κόκκινο δράκο σε ρολόι


    Είναι φτιαγμένο από ροζ χρυσό, διακοσμημένο με διαμάντια και μαργαριτάρια και προαναγγέλλει το 2024, τη χρονιά του δράκου στον κινεζικό, ζωδιακό κύκλο. Το κυριότερο όμως, κυκλοφορεί μόνον σε οκτώ κομμάτια. Κατασκευαστής του πολυτελούς φιδίσιου ρολογιού, ο  Harry Winston, που παρουσιάζει έναν κατακόκκινο δράκο ενώ αναδύεται από τα σύννεφα για να αρπάξει ένα μαργαριτάρι στα δυνατά σαγόνια του.

    Και ο συμβολισμός επεκτείνεται περισσότερο, καθώς ακόμη και ο αριθμός «οκτώ», αυτής της εξαιρετικά περιορισμένης έκδοσης επιλέχθηκε ως ο πιο τυχερός στην κινεζική παράδοση. Γιατί το Harry Winston Chinese New Year Automatic 36mm είναι ένα εξαιρετικά συμβολικό ρολόι, που προορίζεται να υποδηλώσει καλή τύχη και ευτυχία για τα επόμενα χρόνια.

    Στις λεπτομέρειες, το σώμα του βασιλικού θηρίου αποτελείται από λέπια σε κόκκινη λάκα, σκαλισμένα στο χέρι, που καταλήγουν σε  χρυσές μύτες. Ακόμη και το μάτι του όμως, αστράφτει σε μπλε χρώμα, επίσης από λάκα ενώ τα σύννεφα γύρω του είναι φιλοτεχνημένα από φίλντισι.

    Χρυσός και διαμάντια για έναν κόκκινο δράκο σε ρολόι
    Χρυσός και διαμάντια για έναν κόκκινο δράκο σε ρολόι

    Σε κόκκινο χρώμα εξάλλου, που συμβολίζει την τύχη και το πάθος είναι και το λουράκι του ρολογιού από δέρμα αλιγάτορα.

    Χρυσός 18 καρατίων χρησιμοποιήθηκε για την στεφάνη του ρολογιού ενώ 39 μπριγιάν διαμάντια πλαισιώνουν το καντράν. Η χρυσή πόρπη είναι επίσης πλούσια με 17 επιπλέον ένθετα διαμάντια αλλά και τα φινιρίσματα είναι εξίσου πολυτελή. Όπως ένας ρότορας από λευκό χρυσό 18 καρατίων, η κυκλική «Côtes de Genève» και η επιμετάλλωση με ρόδιο.

    Κόκκινη και η συσκευασία που παραπέμπει σε κινεζικό ναό
    Κόκκινη και η συσκευασία που παραπέμπει σε κινεζικό ναό

    Επίσης, αυτός ο δράκος, που πετά ψηλά στον ουρανό είναι στην πραγματικότητα αμφίβιος διότι ρολόι είναι αδιάβροχο.

    Και δεν χρειάζεται να τυλίξει κανείς αυτό το απόλυτο  δώρο με το μυθικό δράκο. Γιατί καθένα από τα οκτώ ρολόγια, που έχει  χαραγμένο τον αριθμό έκδοσής του στο πίσω μέρος και διατίθεται σε ένα οκταγωνικό κουτί δώρου, που απομιμείται έναν  κινεζικό ναό, διακοσμημένο με χρυσά σύννεφα. Η χρυσή χάντρα εξάλλου,  που χρησιμοποιεί κάποιος για να ανοίξει  αυτήν  οκταγωνική συσκευασία  απηχεί στο μαργαριτάρι του ρολογιού.

    Το ρολόι dragon τέλος, σηματοδοτεί το ντεμπούτο του Harry Winston Moments, μιας νέας συλλογής του οίκου υψηλής ωρολογοποιίας.

    Διαβάστε επίσης:

    «Βασιλικά» αντικείμενα στο σφυρί – Από τη σειρά «Το Στέμμα»

    Χίλτον: Η μεταμόρφωση του εμβληματικού ξενοδοχείου βήμα προς βήμα

    Η γραβάτα του Κάρολου και η τέχνη του προξενείου



    ΣΧΟΛΙΑ