• Bons Vivants

    Δέκα ρολόγια κοσμήματα στα οποία αξίζει να επενδύσετε το 2023

    • Bloomberg
    φωτογραφία Bloomberg

    φωτογραφία Bloomberg


    Οι συλλέκτες ρολογιών θεωρούν τα ρολόγια με πολύτιμους λίθους και διαμάντια «γυναικεία» και είναι εκτός των προτιμήσεων τους.

    Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, τα πλεονεκτήματά των ρολογιών που φοριούνται και ως κόσμημα είναι πολλά: τα διαμάντια και οι πολύτιμοι λίθοι έχουν υψηλή εγγενή αξία που, όταν προστίθενται στα ρολόγια, τα καθιστούν αυτόματα άξια επένδυσης.

    Μάλιστα υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ανδρικά ρολόγια με πολύτιμους λίθους και κορυφαία brands όπως η Bulgari τα λανσάρουν για άνδρες καταναλωτές.

    Τα συγκεκριμένα ρολόγια παίρνουν μεγαλύτερη αξία στην αγορά μεταχειρισμένων, επειδή τα διαμάντια και οι πολύτιμοι λίθοι είναι εμπορεύματα από μόνα τους, που μπορούν να πωληθούν χωριστά.

    «Βλέπουμε περισσότερα ρολόγια με κοσμήματα σε δημοπρασίες», λέει ο Rémi Guillemin, επικεφαλής ρολογιών για την Christie’s Europe.

    «Πολλά ανδρικά και γυναικεία ρολόγια χειρός είναι πλέον κοσμήματα. Περιλαμβάνονται στους καταλόγους περισσότερων κατασκευαστών λόγω της αυξανόμενης ζήτησης από τους συλλέκτες για αυτά τα μοντέλα. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές ενισχύονται στη δευτερογενή αγορά και σε δημοπρασίες».

    Το Bloomberg παρουσιάζει δέκα τέτοια καινούργια αριστουργήματα, που αποτυπώνουν τις πρόσφατες καινοτομίες στο σχεδιασμό, την κοπή, το στήσιμο τους και τον δημιουργικό συνδυασμό χρωμάτων. Φοριούνται σε κάθε περίσταση, με τζιν παντελόνι για ξεχωριστές εμφανίσεις ή στο κόκκινο χαλί με σμόκιν ή φόρεμα.

    Cartier Baignoire Jewelry

    Cartier's Baignoire Jewelry Watch
    Cartier’s Baignoire Jewelry Watch

    Με πλάτος 17,1 mm και μήκος 24,8 mm, αυτό δεν είναι ένα μεγάλο ρολόι, αλλά όλη η επιφάνεια του είναι στρωμένη με πολύτιμους λίθους σε μια κομψή, ανοιχτή διάταξη που προσφέρει άφθονο φως.

    Το μπρασελέ διπλής γραμμής περιλαμβάνει διαμάντια και ζαφείρια. Η κάσα του αποτελείται από ζαφείρια, σμαράγδια και τουρμαλίνες, που πλαισιώνουν ένα καντράν στρωμένο με 130 διαμάντια 0,64 καρατίων συνολικά και μια μικρή τουρμαλίνη. Έχουν κατασκευαστεί 15 τεμάχια, με τιμή 185.000 δολάρια έκαστο.

    Piaget Aura High Jewelry

    The Piaget Aura High Jewelry
    The Piaget Aura High Jewelry

    Το Αύρα της Piaget ακτινοβολεί από κάθε γωνιά.

    Κάθε πολύτιμο μέταλλο κόβεται ξεχωριστά και τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζει με το διπλανό του, σαν ένα παζλ χωρίς ραφή.

    Η Piaget λέει ότι χρειάστηκαν οκτώ μήνες για να συγκεντρώσει τα ζαφείρια στην επιθυμητή διαβάθμιση των χρωμάτων. Το κόψιμο του πολύτιμου λίθου χρειάστηκε άλλες 260 ώρες.

    Πρόκειται για ένα μοναδικό κομμάτι, η τιμή του οποίου δίδεται κατόπιν αιτήματος.

    Harry Winston Ocean Date Moon Phase Automatic

    Harry Winston Ocean Date Moon Phase Automatic
    Harry Winston Ocean Date Moon Phase Automatic

    Το Ocean θεωρείται το σπορ μοντέλο του αμερικανικού κοσμηματοπωλείου Harry Winston, το οποίο περιγράφεται ως κατάλληλο για «καθημερινή χρήση», αλλά αυτή η έκδοση είναι ξεκάθαρα κατασκευασμένη για πιο ιδιαίτερες στιγμές.

    Όλη η επιφάνεια του εκτός από τον δείκτη ημερομηνίας και τον δίσκο φάσης της σελήνης αποτελείται συνολικά από 40 καρατίων διαμάντια. Ακόμη και ο ρότορας αποτελείται από 26 διαμάντια.

    Υπάρχουν μόνο πέντε τέτοια ρολόγια και η τιμή τους δίδεται κατόπιν αιτήματος.

    Chanel J12 Hyper Cybernetic

    Chanel J12 Hyper Cybernetic
    Chanel J12 Hyper Cybernetic

    Τα διαμάντια σε αυτό το ευφάνταστο ρολόι είναι τοποθετημένα σαν χιόνι, σε τυχαία μεγέθη, σε μια επιφάνεια που συχνά δημιουργεί ένα συγκεκριμένο περίγραμμα — σε αυτή την περίπτωση, ένα μοτίβο με pixel.

    Η κάσα είναι μαύρη κεραμική και με λευκόχρυσο 18 καρατίων. Το ρολόι περιλαμβάνει 240 διαμάντια κοπής μπριγιάν συνολικού βάρους 1,30 καρατίων.

    Αποτελεί μέρος της συλλογής J12 Interstellar capsule, σε περιορισμένη έκδοση 55 τεμαχίων. Τιμή κατόπιν αιτήματος.

    Bulgari Octo Roma Mediterranea

    Bulgari Octo Roma Mediterranea
    Bulgari Octo Roma Mediterranea

    Αυτό το ανδρικό ρολόι με κοσμήματα απεικονίζει ένα χταπόδι. Αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης συλλογής κοσμημάτων και ρολογιών που έχουν σχεδιαστεί με θέμα τις ακτές της Μεσογείου, με φωτεινά, ζωντανά πετράδια.

    Έχει διακοσμηθεί με διαμάντια, τουρμαλίνες Paraiba και ζαφείρια και το κάλυμμα του ανοίγει αποκαλύπτοντας τον μηχανισμό του. Τιμή κατόπιν αιτήματος.

    Jaeger-LeCoultre Reverso Secret Necklace

    Jaeger-LeCoultre Reverso Secret Necklace
    Jaeger-LeCoultre Reverso Secret Necklace

    Αυτό το art deco κρεμαστό ρολόι επαναλανσάρει τη ναυαρχίδα της Jaeger, Reverso. Αποτελείται από 3.000 διαμάντια συνολικού βάρους άνω των 18 καρατίων στην αλυσίδα και την κάσα του.

    Η αλυσίδα είναι κατασκευασμένη από σετ διαμαντιών και γυαλισμένες χάντρες όνυχα. Η κάσα και το καντράν αποτελείται από όνυχα και διαμάντια, μπροστά και πίσω. Τιμή κατόπιν αιτήματος.

    Breguet Reine De Naples 8918

    Breguet Reine De Naples 8918
    Breguet Reine De Naples 8918

    Το Reine De Naples, είναι η ναυαρχίδα της Breguet στη γυναικεία συλλογή και διακρίνεται για το θηλυκό οβάλ σχήμα του, και αυτή η ροζ εκδοχή είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη.

    Η κάσα είναι ροζ χρυσό 18 καρατίων και το καντράν είναι ροζ σμάλτο Grand Feu. Η στεφάνη αποτελείται από διαμάντια και στην θέση του αριθμού έξι υπάρχει εάν μεγάλο οβάλ διαμάντι.

    Η τιμή του ανέρχεται σε 38.300 δολάρια.

     Chopard Red Carpet Collection Jewelry Watch

    Ρολόι Chopard

    Ρολόι σε ηθικό Fairmined λευκό χρυσό 18 καρατίων, με ζαφείρια κοπής σμαραγδιού και πουάρ, όπως επίσης και διαμάντια κοπής πουάρ και μπριγιάν.

    Van Cleef & Arpels Perlée Pendant

    Van Cleef & Arpels Perlée Pendant
    Van Cleef & Arpels Perlée Pendant

    Το κορυφαίο κοσμηματοπωλείο Van Cleef & Arpels, διαθέτει μία πλήρης συλλογή με έξι επιλογές ρολογιών με πολύτιμους λίθους σε μορφή μενταγιόν, συμπεριλαμβανομένων τριών πιο ιδιαίτερων, που διαθέτουν καλύμματα με ζαφείρι, σμαράγδι, ρουμπίνι ή μια επιλογή από χαλκηδόνιο, σοδαλίτη ή ροζ χαλαζία.

    Τα καντράν είναι από φίλντισι και περιβάλλονται από ένα κύκλο με διαμάντια. Τιμές κατόπιν αιτήματος.

    Van Cleef & Arpels Ludo High Jewelry Secret

    Van Cleef & ArpelsVan Cleef & Arpels Ludo High Jewelry Secret
    Van Cleef & Arpels Ludo High Jewelry Secret

    Σχεδιασμένο με βάση το βραχιόλι που δημιούργησε η εταιρεία το 1934, η θήκη με το μοτίβο του Ludo διαθέτει κάσα από ροζ ζαφείρια 5,68 καρατίων, κομμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμόζουν μεταξύ τους.

    Ένα βραχιόλι σε ροζ χρυσό 18 καρατίων καλύπτει το καντράν, αλλά ανοίγει προς τα πάνω με το πάτημα ενός κουμπιού για να αποκαλύψει την ώρα σε φόντο μαργαριταρένιου χρώματος, με γραμμές.

    Το κόστος του ανέρχεται σε 148.000 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ο Lenny Kravitz είναι ο νέος πρεσβευτής της Jaeger-LeCoultre

    Κίνα: Το ρολόι του Που Γι πουλήθηκε 5,1 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

    Κριστιάνο Ρονάλντο: Το πράσινο ρολόι των €700.000 και ο συμβολισμός του



    ΣΧΟΛΙΑ