• Πολιτισμός

    Δημοπρασία κοσμημάτων από τους Christie’s για το «Μαζί για το Παιδί»


    Τη δημοπρασία κοσμημάτων Sparkle Together διοργανώνει ο οίκος Christie’s για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

    Η δημοπρασία έχει ήδη εγκαινιαστεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του οίκου.

    Όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τη διαδικτυακή δημοπρασία θα διατεθούν για τη στήριξη του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που αγωνίζεται για να προσφέρει ένα βιώσιμο μέλλον και ίσες ευκαιρίες σε παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

    Αποτελεί πρωτοβουλία της προέδρου του «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρας Μαρτίνου για την οποία εργάστηκε αγόγγυστα. Πρόκειται για καθιερωμένη πρακτική των μεγάλων οίκων δημοπρασιών να συνδράμουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Παράλληλα, οι δημοπρασίες κοσμημάτων σαρώνουν στις μεγάλες αγορές όπως η Αμερική, η Κίνα αλλά και η Ευρώπη. Οι ιστορικές δημιουργίες των Cartier, Van Cleef & Arpels, Bulgari εξάλλου θεωρούνται συχνά αντικείμενο μουσειακών εκθέσεων.

    Γλυπτά σκουλαρίκια Σοφίας Βάρη

    Στη δημοπρασία Sparkle Together συμμετέχει η αφρόκρεμα της υψηλής κοσμηματοποιίας και τέχνης στην Ελλάδα όπως η Σοφία Βάρη, η Ευγενία Νιάρχου (Venyx), ο Νίκος Κούλης, η Μαριάννα Λαιμού, η Έλενα Σύρακα, η Στέλλα Βιλδιρίδη, ο Γιάννης Σεργάκης, η Λητώ Καρακωστάνογλου μεταξύ άλλων διάσημων σχεδιαστών (από την παλιά και τη νέα φρουρά) καθώς και επιχειρήσεων.

    Ζολώτας

    Στηρίζουν τους σκοπούς της ένωσης συνεισφέροντας γενναιόδωρα με πολύτιμες δημιουργίες τους ενώ και άλλοι πολλοί υποστηρικτές δώρισαν προσωπικά τους κοσμήματα για τον ίδιο σκοπό.

    Το ΔΣ της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» δήλωσε δημόσια ευγνωμοσύνη και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της απαραίτητης φιλανθρωπικής δημοπρασίας.

    Πληροφορίες:

    Η δημοπρασία Sparkle Together διεξάγεται από τις 1-15 Δεκεμβρίου μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του οίκου δημοπρασιών Christie’s.

    Στο www.christies.com/sparkletogether

    Λαλαούνης

    Το «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε το 1996 ως ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων. Συμβάλλουν στην ευημερία περίπου τριάντα χιλιάδων παιδιών κάθε χρόνο (ενώ δέκα χιλιάδες εξ αυτών υποστηρίζονται σε συστηματική βάση). Η ένωση στοχεύει στην παροχή βοήθειας σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική προσφορά.



    ΣΧΟΛΙΑ