ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δεκτή με 158 “ναι” και 140 “όχι” έγινε απόψε από την ολομέλεια η τροπολογία που εισάγει ρυθμίσεις για τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, της ΔΕΠΑ Υποδομών και του ΔΕΔΔΗΕ. Για την τροπολογία διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής.
Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν διακηρυγμένη πολιτική της ΝΔ και είχε επισημάνει ότι οι τροπολογίες περιλαμβάνουν τεχνικές λεπτομέρειες για να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε ωστόσο ζητήσει την απόσυρσή τους. Οι διατάξεις για να προχωρήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες είχαν κατατεθεί, ως τροπολογία, στο νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη η Οδηγία για τη μείωση της χρήσης των πλαστικών που ψηφίστηκε, επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολο του κατά πλειοψηφία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2026
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με Έλληνες που επαναπατρίστηκαν με τα κατοικίδιά τους – «Δημιουργήσαμε προηγούμενο»
- Murban: Το «άγνωστο» πετρέλαιο του Κόλπου που έσπασε κάθε ρεκόρ
- Ανάλυση Reuters: Σε στρατηγικό αδιέξοδο ο Ντόναλντ Τραμπ – Χάνει τον έλεγχο στον πόλεμο με το Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.