• Πολιτική

    Βουλή: Απίστευτη γκάφα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που αποκάλεσε τον Μητσοτάκη «επιδειξία»

    • NewsRoom


    Φωτιά πήρε η Βουλή το πρωί της Τρίτης στη Βουλή, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, αποκάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «επιδειξία», επειδή -όπως είπε- επιδεικνύει τα πλούτη του.

    Η χρήση λάθος λέξης, προκειμένου να περιγράψει αυτό που έλεγε, προκάλεσε πανδαιμόνιο στην αίθουσα με τον υφυπουργό οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, που προήδρευε εκείνη την στιγμή, να αντιδρούν έντονα.

    «Σας ζήτω να ανακαλέσετε, κ. Ελευθεριάδου. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, μπορείτε να εκφέρετε ελεύθερα τις απόψεις σας, αλλά δεν επιτρέπονται προσωπικές ύβρεις. Πάρτε πίσω προσωπικούς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό, τον χαρακτηρίσατε επιδειξία» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

    Απευθυνόμενος στον κ. Βεσυρόπουλο που διαμαρτυρόταν είπε: «Αν πιστεύετε ότι δεν σας πιάνει το προεδρείο κάνετε λάθος. Κύριε Βεσυρόπουλε καθίστε κάτω!».

    Ελευθεριάδου: Δεν παίρνω πίσω τίποτα, γιατί υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα που ο πρωθυπουργός και η σύζυγος του επιδεικνύει τα πλούτη του.

    Νικήτας Κακλαμάνης: Να διαγραφεί η φράση της κ. Ελευθεριάδου, αφού αρνείστε, κάνω χρήση του δικού μου δικαιώματος. Αφού δεν καταλαβαίνετε τι είπατε.

    Ελευθεριάδου: Επαναλαμβάνω ότι δείχνει τα πλούτη του ο πρωθυπουργός.

    Νικήτας Κακλαμάνης: Άρα θέλατε να πείτε επιδειξιομανής. Άλλο αυτά και άλλο το επιδειξίας!

    Το βράδυ η ψηφοφορία

    Ολοκληρώνεται το βράδυ στην Ολομέλεια, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2021.

    Το πολιτικό ενδιαφέρον σήμερα εστιάζεται στην εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών, οι ομιλίες των οποίων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ξεκινήσουν αργά το μεσημέρι.

    Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, οι οποίοι είναι οι δύο μόνο υπουργοί της κυβέρνησης που δεν έχουν τοποθετηθεί επί του προϋπολογισμού, αναμένεται να ανέβουν στο βήμα το βράδυ.

    Τη συζήτηση θα κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γύρω στις 9 το βράδυ και αμέσως μετά θα αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία που είθισται να έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

    Διαβάστε ακόμη: 

    Παπαθανάσης: Δεν υπάρχει δυνατότητα για άνοιγμα και άλλων κλάδων της οικονομίας

    Σε αναζήτηση «ιερού» συμβιβασμού κυβέρνηση και εκκλησία για τις λειτουργίες τις ημέρες των γιορτών



    ΣΧΟΛΙΑ