• Business

    Νίκος Παπαθανάσης: Δεν υπάρχει δυνατότητα για άνοιγμα και άλλων κλάδων της οικονομίας

    • NewsRoom
    Νίκος Παπαθανάσης

    Νίκος Παπαθανάσης


    Το άνοιγμα της αγοράς μέσω του click away επιλέχθηκε προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των μεταφορικών εταιρειών, δήλωσε ο Ν. Παπαθανάσης σημειώνοντας πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον μέτρα ή για άνοιγμα και άλλων κλάδων της οικονομίας.

    «Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αυτή είναι η δυνατότητα αυτήν την στιγμή», τόνισε μιλώντας στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης,

    Στη συνέχεια εξήγησε πως «αντί να παραλαμβάνουμε τα προϊόντα στο σπίτι, τα παραλαμβάνουμε έξω από το κατάστημα. Είναι μια αποσυμφόρηση του συστήματος μεταφοράς και παράδοσης των προϊόντων».

    Παράλληλα ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα μπορούν να λειτουργήσουν κατά τον ίδιο τρόπο με τα απλά καταστήματα λιανικής, χρησιμοποιώντας τα e-shop που διαθέτουν και να παραδίδουν τα προϊόντα στους πελάτες τους στον ανοιχτό χώρο στην είσοδο των κέντρων.

    Αναφερόμενος στη λειτουργία του click away, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, σημείωσε ότι όλα τα καταστήματα που επιλέξουν να παραδίδουν τα προϊόντα τους κατά αυτόν τον τρόπο, παραμένουν στο ευνοϊκό καθεστώς οικονομικών ρυθμίσεων, όπως είναι η υποχρεωτική μείωση του ενοικίου κατά 40%, η δυνατότητα της επιστρεπτέας προκαταβολής και η αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους με την καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Παπαθανάσης: Δεν θα ρισκάρουμε τη δημόσια υγεία, για να ανοίξουμε τα καταστήματα

    Nίκος Παπαθανάσης: Πώς θα λειτουργήσουν κομμωτήρια και click away

    Ν. Παπαθανάσης: Οι όροι για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς – Τι θα γίνει με εστίαση και εμπορικά κέντρα



    ΣΧΟΛΙΑ