• Πολιτική

    Βορίδης για Ανδρουλάκη: Αδιανόητο να μην είναι πρωθυπουργός ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος

    Άρχισε η ενημερωτική εκστρατεία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

    Μάκης Βορίδης


    Τα όσα λέει ο κ. Ανδρουλάκης «είναι πολιτικά παράδοξα, αδιανόητα» τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

    Όπως σημείωσε, κυβέρνηση συνεργασίας έχουν Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία.

    «Κάνεις δεν διανοήθηκε να πει στον επικεφαλής του πρώτου κόμματος ότι δεν θα είναι ο πρωθυπουργός» σημείωσε.

    Ο υπουργός Εσωτερικών εκτιμά ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να μπει σε καμία κυβέρνηση συνεργασίας, για αυτό βάζει όρους που γνωρίζει ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί».

    Σχολίασε πάντως ότι η συζήτηση αυτή είναι στο κενό, καθώς η Νέα Δημοκρατία θα έχει αυτοδυναμία.

    «Στόχος μας ο περιορισμός των πληθωριστικών πιέσεων»

    Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συνθέτες δράσεις που έχουν σκοπό να περιορίσουν την πληθωριστική επίπτωση – που δεν είναι τοπικό φαινόμενο – στους Έλληνες πολίτες, ανέφερε εξάλλου ο Μάκης Βορίδης.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι σκοπός του καλαθιού του νοικοκυριού είναι να υπάρχουν προϊόντα στα οποία μπορεί μία οικογένεια να έχει πρόσβαση χωρίς να επηρεάζεται από την άνοδο του πληθωρισμού, όπως και το market pass έρχεται να καλύψει το κομμάτι αυτό. Στόχος – εξήγησε ο κ Βορίδης – είναι να περιοριστούν οι πληθωριστικές πιέσεις σε αγαθά που είναι υψηλής κατανάλωσης και να ενισχυθεί το εισόδημα που πηγαίνει για την αγορά αυτών των αγαθών.

    Διαβάστε επίσης:

    Τσίπρας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Χρειαζόμαστε ένα κράτος δημοκρατικό, ελεύθερο, που θα δίνει ασφάλεια στον πολίτη

    Μητσοτάκης: Περιοδεία στη Φθιώτιδα – Στο επίκεντρο το κυβερνητικό έργο



    ΣΧΟΛΙΑ