ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη συνταγματικότητα των σκληρών μέτρων που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
Ο κ. Χρυσόγονος σχολίασε ότι τίθεται θέμα συνταγματικότητας σε σειρά ζητημάτων ωστόσο καθίσταται ανασταλτικός παράγοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα πια έχει χάσει την οικονομική της κυριαρχία, εφόσον βρίσκεται υπό καθεστώς εποπτείας των Θεσμών.
Ακόμα και οι δικαστικές Αρχές που καλούνται να εκτιμήσουν τη συνταγματικότητα των μέτρων βρίσκονται αντιμέτωπες με το ερώτημα «και πού θα βρεθούν τα λεφτά», είπε ο κ. Χρυσόγονος, επιχειρώντας να περιγράψει τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα και οι πολίτες.
Χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:
«Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι έχουμε αποστερηθεί την εθνική κυριαρχία ή μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας σε ό,τι αφορά την άσκηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Oυσιαστικά μας υπαγορεύουν τους όρους τους και όλα τα κρατικά όργανα, χωρίς να εξαιρούνται και τα δικαστήρια, βρίσκονται αντιμέτωπα, ρητά ή σιωπηρά, με το υπαρξιακό ερώτημα “και πού θα βρεθούν τα λεφτά;”».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
http://www.mononews.gr/insider-story-aporriti-isigisi-tis-epitropis-antagonismou-gia-ta-dimosia-erga/50855
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
http://www.mononews.gr/alexis-tsipras-diapistoni-oti-ikonomiki-anasigkrotisi-echi-xekinisi/50853
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δήμητρα Πέτσα: Η Ελληνίδα που έκανε το νερό ρούχο και κατέκτησε το Λονδίνο
- Collector’s alert: Η Veuve Clicquot ενώνει δυνάμεις με τον Simon Porte Jacquemus
- Η φιλοσοφία του Γουόρεν Μπάφετ: Καλύτερα να χάσεις μια ευκαιρία, παρά να πληρώσεις ακριβά
- Ταξί: Εμφύλιος στον κλάδο – Εντείνεται η κόντρα Λυμπερόπουλου με ΠΟΕΙΑΤΑ και Κυρανάκη – Πότε θα γίνει υποχρεωτική η ηλεκτροκίνηση
