• Πολιτική

    Απίστευτο! Στην Τουρκία, ο στρατός εκπαιδεύεται σε συνθήκες πολικού ψύχους! (video)

    στρατός Τουρκία


    Ασκήσεις πραγματοποίησε ο τουρκικός στρατός στη βορειοανατολική επαρχία Καρς στην Τουρκία, παρουσία αξιωματούχων από την Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, 40 στρατιωτικών ακολούθων από άλλες χώρες, εκπροσώπων βιομηχανιών κατασκευής οπλικών συστημάτων, καθώς και εκπροσώπων μη κυβερνητικών οργανώσεων και με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

    στρατός Τουρκία

    Την Πέμπτη (16 Φεβρουαρίου) ο στρατός είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Καρς από τις 14 ως τις 16 του μήνα, σε αντίξοες συνθήκες με τη θερμοκρασία τους -25 βαθμούς Κελσίου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως στις ασκήσεις συμμετείχαν και μονάδες της πολεμικής αεροπορίας και της αεροπορίας στρατού.

    στρατός Τουρκία

    Δείτε το βίντεο που κυκλοφόρησε ο στρατός:

    https://youtu.be/TJzVxqvD2Lo

    Στις ασκήσεις πήραν μέρος συνολικά 1.378 άτομα, 330 οχήματα διαφορετικών τύπων και 1.281 όπλα διαφόρων μοντέλων και μεγεθών. Οι συγκεκριμένες ασκήσεις περιλαμβάνονται στο πλαίσιο των στρατιωτικών ασκήσεων «Χειμώνας 2017».

    στρατός Τουρκία

    Όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός, ο στόχος των ασκήσεων σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες είναι να μελετηθούν οι δυνατότητες των στρατιωτών να επιχειρούν υπό δύσκολες συνθήκες τον χειμώνα, να γίνει προσομοίωση των συνθηκών που επικρατούν σε εν δυνάμει πολεμικές ζώνες, να ενισχυθούν οι ικανότητες του στρατεύματος και να βελτιωθεί η εκπαίδευση των στρατιωτών, ώστε να έχουν την δυνατότητα να επιχειρούν και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

    στρατός Τουρκία

    Ακόμη, τονίζεται ότι «στρατιωτικές ασκήσεις τέτοιας κλίμακας σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατίας σε πολλά μέρη της Τουρκίας και της Συρίας αποδεικνύουν τις προηγμένες δυνατότητες και τους πολυάριθμους πόρους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτός είναι ο παίκτης του Survivor, που έχει σχέση με διάσημη Ελληνίδα κληρονόμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Μουζουράκης – Μαρία Σολωμού: Η γκάφα του Ρουβά που πρόδωσε την εγκυμοσύνη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρομακτικό: Να γιατί οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν νερό στο αεροπλάνο 



    ΣΧΟΛΙΑ