• Πολιτική

    Βασίλης Στίγκας (Σπαρτιάτες): Κάποιοι έσπευσαν να μας αποδώσουν συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς

    Βασίλης Στίγκας, πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες»

    Βασίλης Στίγκας, πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες»


    Στήριξη στην Εκκλησία, στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, εξέφρασε ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας, στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή.

    «Εμείς οι Σπαρτιάτες καταφέραμε να μπούμε στην Βουλή παρά την σύντομη προεκλογική περίοδο και την διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δήθεν είμαστε συνεχιστές ενός άλλου κόμματος» ανέφερε, επιχειρώντας να πάρει αποστάσεις από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

    «Κάποιοι έσπευσαν να μας αποδώσουν συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Είμαστε κάθετα απέναντι από τον ναζισμό και φασισμό και οτιδήποτε εκπορεύεται από αυτές τις ξένες από εμάς ιδεολογίες. Πορευόμαστε στην πολιτική ακολουθώντας τους προφήτες του ελληνικού εθνικισμού όπως είναι ο Παύλος Μελάς, ο Ιων Δραγούμης και ο Περικλής Γιαννόπουλος».

    «Μας είπατε φασίστες και ναζιστές. Τι είναι φασισμός και τι είναι Δημοκρατία; Δημοκρατία είναι να λες ότι θα σκίσεις τα μνημόνια με ένα νόμο και να κάνεις το αντίθετο; Να υπογράφει ένας πρωθυπουργός με το πιστόλι στο κρόταφο ένα νέο μνημόνιο; Είναι Δημοκρατία να γυρίζεις ανάποδα ένα δημοψήφισμα ή να υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας και της Μακεδονία; Είναι Δημοκρατία να είσαι αρχηγός κόμματος με χρέη 300 εκατ ευρώ και μετά να αλλάζεις το ΑΦΜ;», συνέχισε.

    Για τους βασικούς στόχους του κόμματός του, ο κ. Στίγκας αναφέρθηκε στην άμεση αναστολή πλειστηριασμών και την άμεση προστασία δανειοληπτών εν είδη σεισάχθειας, θέσπιση νόμου κατά των εισπρακτικών εταιρειών, οικονομικά κίνητρα στις οικογένειες και δη στις πολύτεκνες, κρατική επιδότηση των ενοικίων των φοιτητών.

    Επίσης, θωράκιση της ελληνικής οικογένειας «απέναντι σε νέα ήθη και στην εργαλειοποίηση των ιδιαιτεροτήτων μίας κοινωνικής ομάδας, κατά τα πρότυπα του θεσμού pride family της Ιταλίδας πρωθυπουργού κ.Μελόνι».

    Παράλληλα δήλωσε υπέρ της πλήρους διευκόλυνσης των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο κατοικίας του.

    Επίσης, ζήτησε την άμεση απέλαση των παράνομων μεταναστών και κατέληξε κατηγορηματικά: “καμία προσφυγή στη Χάγη”.

    Διαβάστε επίσης:

    Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση θα τρέξει πιο αποφασιστικά την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα

    Πόπη Τσαπανίδου: Παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

    Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης παρουσίασε μία εξωραϊσμένη εικόνα της οικονομίας



    ΣΧΟΛΙΑ