• Πολιτική

    Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση θα τρέξει πιο αποφασιστικά την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα

    Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ ΚΚΕ

    Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ ΚΚΕ


    Επίθεση τόσο απέναντι στην Κυβέρνηση όσο και στα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Βουλή, τονίζοντας πως το κόμμα του δεν πρόκειτια να δώσει καμία περίοδο χάριτος.

    «Οι 21 βουλευτές μας έχουν πάρει ήδη τη θέση τους εκεί που έχουν υποσχεθεί.  Δίπλα στο λαό και στις διεκδικήσεις του», ανέφερε.

    Ο κ.Κουτσούμπας ανέφερε πως η κυβέρνηση θα τρέξει «πιο αποφασιστικά την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, όπως απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που απλώνονται σε όλους τους κρίσιμους τομείς της ζωής του λαού».

    Σύμφωνα με τον γγ του ΚΚΕ, μια  νέα οικονομική κρίση στην ΕΕ βρίσκεται προ των πυλών, η οποία θα επιδράσει αρνητικά στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών, στις εξαγωγές και στον τουρισμό.  «Ποιος θα πληρώσει τα αυξημένα πλεονάσματα στα οποία έχουν συμφωνήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ;», αναρωτήθηκε.

    Αναφέρθηκε στην επερχόμενη επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους και στους μικρούς επιχειρηματίες, «που σήμερα έχετε το θράσος να τους βαφτίζετε φοροφυγάδες»,  ενώ προειδοποίησε για κατάργηση επιδοτήσεων και δαπανών κοινωνικής πολιτικής πλην εκείνων που αφορούν την ακραία φτώχεια.

    «Ήδη έρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος», ανέφερε μεταξύ αλλών, ενώ χαρακτήρισε «έκθεση ιδεών» την πρωθυπουργική δέσμευση για «καλύτερη ζωή και καλύτερους μισθούς».

    Ο κ.Κουτσούμπας προέβλεψε πως θα επιχειρηθεί «συνδιαχείριση του Αιγαίου με τις ευλογικές του μεγάλου κεφαλαίου που θέλει να πλιατσικολογήσει».

    Ανέφερε δε πως η Τουρκία βρίσκεται σε ανατολίτικο παζάρι με τις ΗΠΑ και ζητά ανταλλάγματα για να μείνει μακριά από τη Ρωσία και την Κίνα, μεταξύ των οποίων και την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

    Διαβάστε επίσης

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε από τη Βουλή

    Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης παρουσίασε μία εξωραϊσμένη εικόνα της οικονομίας

    Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ