• Πολιτική

    Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης παρουσίασε μία εξωραϊσμένη εικόνα της οικονομίας

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης


    Επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του ομιλία από το βήμα της Βουλής, με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

    Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως παρουσίασε μία εξωραϊσμένη εικόνα της οικονομίας και πως έδωσε υποσχέσεις που δεν θα υλοποιηθούν, αλλά αντίθετα απέκρυψε όσα έρχονται.

    «Η κυβερνητική αναξιοπιστία όμως δεν σταματά εδώ. Εμφανίζετε ως κεντρικό πρόταγμα της νέας θητείας σας την αύξηση των μισθών. Αλλά επειδή όπως μόνος σας αποκαλύψατε σε συνέντευξη στο μεσοπρόθεσμο δεν μπορείτε να κάνετε κολπάκια, στείλατε στις Βρυξέλλες αύξηση 12,7% ενώ εδώ λέγατε προεκλογικά για 25%. Περιφρονώντας ευθέως την αγωνία των πολιτών για καλύτερους μισθούς» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Ανδρουλάκης αμφισβήτησε την ανάπτυξη της οικονομίας καθώς όπως υποστήριξε ένα αρχιπέλαγος μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και στα αναπτυξιακά προγράμματα. Ανέφερε πως  το ΠΑΣΟΚ έχει έτοιμες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη ρύθμιση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, τους κανόνες διαφάνειας στη λειτουργία των funds και τις 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

    Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για κατάρρευση του ΕΣΥ, ενώ ανακοίνωσε πως η πρώτη επίκαιρη επερώτηση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα αφορά τα προβλήματα λειτουργίας του ΕΚΑΒ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στον πρωθυπουργό και για το θέμα του άρθρου 16, λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχθεί να είναι ισότιμα τα πτυχία εκείνων που θα κάνουν εμπόριο τίτλων.

    «Κάνατε σύμβολο αυτής της κορυφαίας διαδικασίας μόνο το άρθρο 16. Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου για να έχουν τα εφόδια που χρειάζονται όλα τα ελληνόπουλα. Σε κάθε περίπτωση μην περιμένετε να δεχθούμε ως ισότιμα πανεπιστήμια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που θα βάλουν απλά μια ταμπέλα και θα κάνουν εμπόριο πτυχίων», ανέφερε.

    Αναφέρθηκε επίσης στο επιτελικό κράτος, κατηγορώντας το πως από αυτό οργανώθηκαν όλες οι επιθέσεις στο κράτος δικαίου.

    «Για εμάς αποτελεί ξεκάθαρα τον πυρήνα ενός προβληματικού συστήματος διακυβέρνησης. Ποια είναι η επιτελικότητα, με τους στρατούς των 3.500 μετακλητών; Έχετε κάνει διαχρονικό ρεκόρ κ. Μητσοτάκη», ανέφερε.

    «Ακόμα και η σύνθεση της παρούσας κυβέρνησης σπάει άλλο ένα ρεκόρ: 63 μέλη με 23 υπουργούς, 4 αναπληρωτές, 35 υφυπουργούς και έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο που παραμένει Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά αυτή είναι η αντίληψή σας», πρόσθεσε.

    «Σε αυτό το δαιδαλώδες σχήμα οι συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές αποκτούν έναν ακόμα πιο σημαντικό εποπτικό και ελεγκτικό ρόλο. Και θα σας απευθύνω ευθέως το ερώτημα:
    Είναι στις προθέσεις σας είναι η συγχώνευση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με μόνο στόχο την αποστρατεία του κ. Ράμμου, ο οποίος ήταν και το θύμα εξωθεσμικής επίθεσης από τον Υπουργό σας, τον κύριο Γεωργιάδη;», συνέχισε.

    «Η αναξιοκρατία και η διαφθορά αποτυπώνονται στην τραγωδία των Τεμπών», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης. «Το πόρισμα είναι εκκωφαντικό. Θα μπορούσαμε να έχουμε τηλεδιοίκηση και να μην έχουμε 57 νεκρούς συμπολίτες μας».

    Ο κ. Ανδρουλάκης άφησε αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής πριν τις εκλογές του Μαΐου. «Εμείς, επιλέξαμε να δώσουμε τη μάχη για να εμποδίσουμε τους δολοφόνους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να κατέβουν στις εκλογές. Δεν λιποταχτήσαμε, δεν κάναμε ότι «δεν τρέχει τίποτα», ούτε «κλείσαμε το μάτι» στους νεοναζί και βέβαια ούτε επιτρέψαμε κ. Μητσοτάκη στον καταδικασμένο εγκληματία Κασιδιάρη να κάνει τρία χρόνια προεκλογική εκστρατεία μέσα από τη φυλακή», ανέφερε.

    Τέλος, για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Ανδρουλάκης τόνησε πως το ΠΑΣΟΚ στήριξε  όλες τις συμφωνίες για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας, χωρίς να δίνει λευκή επιταγή στο ράλι εξοπλισμών.

    «Όπως δεσμεύτηκα προεκλογικά, το ΠΑΣΟΚ θα είναι η στιβαρή, υπεύθυνη, αξιόπιστη αντιπολίτευση καθοδηγούμενη από αρχές και αξίες. Θα είναι ο γνήσιος αντίπαλος του ανορθολογισμού και της συντήρησης , η φωνή της λογικής και της προόδου. Χωρίς τοξικότητα, χωρίς εύκολες λύσεις, χωρίς την πολιτική της ατάκας και του ανέξοδου εντυπωσιασμού, που τον πλήρωσε όμως ακριβά ο ελληνικός λαό», κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε από τη Βουλή

    Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη

    Βουλή: Απών από τις προγραμματικές δηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας



    ΣΧΟΛΙΑ