• Πολιτική

    Βασίλης Κωνσταντίνου: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Παράταξη του Γ. Πατούλη

    Βασίλης Κωνσταντίνου, Γιώργος Πατούλης

    Βασίλης Κωνσταντίνου, Γιώργος Πατούλης


    Τη συμμετοχή του Βασίλη Κωνσταντίνου ως υποψήφιου Περιφερειακού συμβούλου Κεντρικού Τομέα Αθηνών, στην Παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική» κ. Γιώργος Πατούλης.

    «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στην οικογένεια της «Νέας Αρχής για την Αττική» το Βασίλη Κωνσταντίνου τον Παλαίμαχο διεθνή τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

    Ο Β. Κωνσταντίνου έχει αφήσει τη σφραγίδα του ως τερματοφύλακας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

    Η αγάπη του για τον αθλητισμό και ειδικά για το ποδόσφαιρό είναι διαχρονική.

    Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που ως Δήμαρχος Αμαρουσίου συνεργάστηκα μαζί του, τόσο σε θέματα αθλητισμού, όσο και σε θέμα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς το 2015 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας στο Μαρούσι.

    Ο Βασίλης είναι ένας μαχητής που ξέρει να κερδίζει.

    Ενωμένοι, με σχέδιο και όραμα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να γίνει η Αττική μας, Περιφέρεια-Πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

    Ποιος είναι ο Βασίλης Κωνσταντίνου

    Ο κύριος Βασίλης Κωνσταντίνου είναι παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρούσι, όπου και διαμένει μέχρι σήμερα.

    Ξεκίνησε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο από τον Α.Ο. Παραδείσου το 1960, ενώ παράλληλα έπαιζε μπάσκετ στο Γ.Σ. Αμαρουσίου από το 1961 έως το 1971. Το 1963 σε ηλικία 15 ετών μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, τη φανέλα του οποίου τίμησε για 20 χρόνια ως βασικός τερματοφύλακας.

    Συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα Νέων με 25 συμμετοχές και στην Εθνική Ελπίδων με 20 συμμετοχές, ενώ έχει στην κατοχή του ένα Βαλκανικό κύπελλο.

    Υπήρξε 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, η πρώτη το 1968 στη Βαγδάτη και η δεύτερη, το 1969 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

    Τέλος, έχει 30 συμμετοχές στην Εθνική ανδρών με συμμετοχή στο Κύπελλο Ευρώπης το 1980 στη Ρώμη.

    Υπερασπίστηκε -σε περισσότερους από 300 αγώνες- τα δίχτυα της πράσινης Π.Α.Ε. με σημαντικές διακρίσεις.

    Στον Ο.Φ.Η το 1982 – 1983 με 25 διακρίσεις.

    Συνέβαλλε σημαντικά στην πορεία του Παναθηναϊκού το 1971 παίζοντας στον προημιτελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, (σημερινό Champions League), με τον Ερυθρό Αστέρα όπου κέρδισε ο Παναθηναϊκός με σκορ 3-0 και προκρίθηκε στο Wembley με τον Άγιαξ στο Λονδίνο.

    Το 1979 έχοντας συμπληρώσει 19 χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο.

    Παράλληλα, δημιούργησε μια εταιρία πετρελαίου θέρμανσης και κοινοχρήστων για να βοηθήσει την 11μελή οικογένειά του που αποτελείται από 11 μικρότερα αδέρφια, 7 κορίτσια και 4 αγόρια.

    Σταμάτησε το ποδόσφαιρο την περίοδο 1983 – 1984, όπου και ξεκίνησε να ασχολείται με την προπονητική έως το 1990. Από το 2010 έως το 2013, ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Κ.Α.Ε. Αμαρουσίου μετά την παραίτηση του κ. Βωβού, (όπου συμμετείχε στο πρωτάθλημα Ε.Σ.Α.Κ.Ε.) στην Α1 κατηγορία.

    Επίσης, ανέλαβε τη θέση του ταμία στο Δ.Σ. του συνδέσμου Ανωνύμων εταιριών Μπάσκετ (Ε.Σ.Α.Κ.Ε).

    Την περίοδο 2007 – 2012, διετέλεσε Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ το 2015 εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη.

    Τέλος, το 2011 εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και Διευθύνων Σύμβουλος στις Σχολές Ποδοσφαίρου της ομάδας.

    Με την ίδρυση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και αφού εξελέγην μέλος της, ανέλαβε ταμίας του Δ.Σ. για 5 χρόνια.

    Στις 29 Σεπτεμβρίου 2017, ανέλαβε Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και τον Δεκέμβριο του 2017, ανέλαβε και Διευθύνων Σύμβουλος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός έως τον Φεβρουάριο του 2019.

    Τον Μάρτιο του 2023 εξελέγη Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής της γενικής συνέλευσης του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.

    Διαβάστε επίσης:

    Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι πέντε πληγές του «τσάρου»

    Φάμελλος: Μεγάλο το καθήκον στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

    Κίεβο: Στους διεθνείς «χορηγούς του πολέμου» ο κολοσσός Unilever



    ΣΧΟΛΙΑ