• Πολιτική

    Βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού η Υγεία – «Σάρωσε» η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου

    Ειρήνη Αγαπηδάκη - Θάνος Πλεύρης

    Ειρήνη Αγαπηδάκη – Θάνος Πλεύρης


    Η δημόσια Υγεία παραμένει βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού. Στο νικητήριο μήνυμά του χθες το βράδυ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους στόχους της νέας διακυβέρνησης και επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι η Υγεία είναι ένας εκ των βασικών πυλώνων ανάπτυξης για το άμεσο μέλλον.

    Όπως είπε συγκεκριμένα: «Οι πολίτες ζήτησαν από την κυβέρνηση να τρέξει πιο γρήγορα στον δρόμο της προόδου, στον δρόμο των τολμηρών μεταρρυθμίσεων για καλύτερους μισθούς, για περισσότερες θέσεις εργασίας, για μία καλύτερη δημόσια Υγεία, για μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μία Ελλάδα ισχυρή σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον».

    Η Υγεία ψηλά (και) στη νέα ατζέντα

    Όπως φάνηκε και από το εκλογικό αποτέλεσμα, οι περισσότεροι πολίτες είδαν θετικά όλες τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που έκανε η κυβέρνηση στην Υγεία.

    Στην πρόσφατη παρουσίαση των πεπραγμένων της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει, μεταξύ άλλων: «Θα έχουμε μεγάλη στοχοπροσήλωση την δεύτερη 4ετία στην καταπολέμηση των παθογενειών, θέλουμε να επιφέρουμε μία επανάσταση στην αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ)».

    Εξάλλου τη δραστική αναβάθμιση του ΕΣΥ σηματοδότησε η επιλογή του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, να τοποθετήσει στην πρώτη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τη γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

    Σε ανάρτησή της στο Facebook η κα Ειρήνη Αγαπηδάκη έγραψε:

    «Ξανασυναντηθήκαμε.

    Συμβαίνει εδώ και καιρό, απλώς απόψε έγινε και πιο εμφανές. Επιτέλους μετά από 10 χρόνια πόνου, διχασμού, τοξικότητας, βρίσκουμε κοινό βηματισμό σε αυτά που μας ενώνουν: στο αίτημα για καλές δουλειές, για ισχυρή δημόσια υγεία και παιδεία, για αποτελεσματικό κράτος, για μια χώρα ισχυρή, στην οποία ζούμε αρμονικά μαζί και μπορεί καθεμιά και καθένας να αναπτύξει τα ταλέντα του.

    Βαθιά συγκίνηση γιατί ποτέ δε σταμάτησα να πιστεύω, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

    Μας ένωσε η λαχτάρα της δημιουργικότητας και ναι, αυτό είναι μια σπουδαία νίκη.

    Όλων μας. Για όλους μας».

    «Σάρωσαν» στις εκλογές τα στελέχη του Υπουργείου Υγείας

    Η θετική άποψη των πολιτών, για τα όσα επιτεύχθηκαν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια στον τομέα της δημόσιας Υγείας, παρά τα λάθη και τις όποιες παραλείψεις, αποτυπώθηκε και στη μάχη του σταυρού.

    Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εκλέγεται με 32.693 ψήφους και καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην Α’ Αθήνας.

    Στον βόρειο τομέα της Αθήνας η Υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, εκλέγεται στην πέμπτη θέση με 42.310 σταυρούς.

    Ο σύμβουλος του Υπουργού Υγείας για τη φαρμακευτική πολιτική Μπάμπης Καραθάνος, που ήταν υποψήφιος στον δυτικό τομέα της Αθήνας, δεν εκλέγεται. Ήρθε 8ος με 9.860 ψήφους – στον δυτικό τομέα εκλέγονται πέντε βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία.

    Τι συνέβη με τους κ.κ. Ξανθό και Πολάκη

    Η εκλογική αναμέτρηση επεφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις και σε σημαντικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δη στον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Ο κ. Ξανθός δεν εκλέγεται στην επόμενη Βουλή, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την τρίτη θέση στο Ρέθυμνο, οπότε δεν εκλέγει βουλευτή.

    Στον αντίποδα καλά τα πήγε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος εξελέγη στο νομό Χανίων, λαμβάνοντας 10.950 ψήφους.

    Διαβάστε επίσης:

    Άκης Σκέρτσος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γυρίσει πίσω την διερευνητική εντολή

    Εκλογές 2023: Οι 300 βουλευτές της Βουλής μετά την κάλπη της Κυριακής



    ΣΧΟΛΙΑ