• Πολιτική

    Τσίπρας – Πολάκης: Τα μηνύματα μιας φωτογραφίας που έφερε γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ

    Από τις διακοπές του κ. Τσίπρα και του κ. Πολάκη στην Κρήτη


    Πολλαπλούς αποδέκτες, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είχε η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να παρευρεθεί στο πλευρό του Παύλου Πολάκη σε ταβέρνα στην Κρήτη κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών του στην Κρήτη.

    Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επέτρεψε να διαρρεύσει η φωτογραφία τους από την επίσκεψη σε ταβέρνα της περιοχής του Ρεθύμνου, στήριξε με την πράξη του ανοιχτά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αλλά και πολλών στελεχών του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, για την αμφιλεγόμενη απόφασή του να επιτεθεί στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, με αναφορές για την αναπηρία του.

    Η κίνηση του κ. Τσίπρα περιείχε μηνύματα και προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, τα οποία ωστόσο έγιναν αντιληπτά και από τους υπόλοιπους υποψήφιους στην περιοχή. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να περάσει την ημέρα του στο Ροδάκινο Ρεθύμνου με τον Παύλο Πολάκη, βουλευτή Χανίων, «αδειάζοντας» τον Ανδρέα Ξανθό, βουλευτή του νομού Ρεθύμνου και υπουργό Υγείας, ο οποίος απουσίαζε από την περιβόητη συνάντηση, προκαλώντας εντυπώσεις. Ο τελευταίος, άλλωστε, είχε εκφράσει τη διαφωνία του με το ύφος του αναπληρωτή υπουργού για το θέμα.

    Παράλληλα, η κίνηση, σύμφωνα με ρεπόρτερ που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ, φαίνεται  πως εκνεύρισε και τον Γιώργο Σταθάκη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκλέγεται και αυτός στα Χανιά, όπως ο Παύλος Πολάκης. Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα θεωρήθηκε ως εκδήλωση της προτίμησης του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη προς τη βάση του κόμματος στην περιοχή, ενόψει των ερχόμενων εθνικών εκλογών.

    Δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν με προβληματισμό τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον αναπληρωτή υπουργό, το ύφος του οποίου έχει προκαλέσει πολλές φορές  επικοινωνιακό πρόβλημα στο κόμμα. Ιδίως τώρα, σε μια προσπάθεια του κόμματος για τη διεύρυνση προς τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον υποχρεωμένοι όχι μόνο να αντιμετωπίσουν τη δυσφορία μιας μεγάλης μερίδας του κόσμου για την αμφιλεγόμενη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την ενόχληση των δημοκρατικών πολιτών για το ακραίο ύφος του «αψύ Σφακιανού», το οποίο με την απόφασή του ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει ως επίσημο ύφος του ίδιου του κόμματος του.

    Ενόχληση επικρατεί και για τη φίμωση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία θέλησαν να ασκήσουν κριτική προς το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη, προσπαθώντας να υπερασπιστούν τις παραδοσιακές αξίες του κόμματος. Η ενόχληση είναι μεγαλύτερη όταν συνυπολογιστεί πως ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης δεν προέρχεται από αυτόν καθαυτό τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από πιο ακραίους χώρους της Αριστεράς, ενώ βρέθηκε να συνεργάζεται με αυτόν μόλις το 2015.

    Την ίδια ώρα, ο Παύλος Πολάκης εξακολουθεί να απολαμβάνει τη στήριξη του πρωθυπουργού, παραμένοντας κολλημένος στην καρέκλα και τα προνόμια που προσφέρει, αντί να βοηθήσει με τη στάση του τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τους συντρόφους του στο ΣΥΡΙΖΑ. Η φωτιά, πάντως, που άναψε, συνεχίζει να σιγοκαίει στο εσωτερικό του κόμματος…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας και Πολάκης σε χαλαρή διάθεση απολαμβάνουν παρέα τον ανοιξιάτικο ήλιο της Κρήτης!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρθρο παρέμβαση της Σοφίας Βούλτεψη για τον VIP υπουργό Πολάκη: Και στον Μαρξ άρεσε η καλοπέραση!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αρκάς: Όταν ο μικρός Τσίπρας συνάντησε τον μικρό Πολάκη (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ