• Top Stories

    Δεν σηκώνει το γάντι ο Τσίπρας: Δεν δημοσιοποιώ την επιστολή Κοτζιά

    • NewsRoom
    τσιπρας-αλεξης

    Ο Αλέξης Τσίπρας


    Ο Αλέξης Τσίπρας δεν σηκώνει το γάντι που έριξε ο Νίκος Κοτζιάς. Ο πρωθυπουργός, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ήταν κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, λέγοντας ότι δεν συνηθίζει να δημοσιοποιεί το περιεχόμενο επιστολών που φτάνουν στα χέρια του και έχουν την ένδειξη «αυστηρώς προσωπικό». Μάλιστα, εμφανίστηκε αρνητικός, ισχυριζόμενος ότι δεν ξέρει ακόμη το περιεχόμενό της, καθώς υποστήριξε ότι η επιστολή έφτασε στο γραφείο του, αφού έφυγε για τις Βρυξέλλες και θα τη διαβάσει, όταν επιστρέψει στην Αθήνα. «Να παίξουν Λόττο όσοι βλέπουν εκλογές» είπε για σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

    «Το θέμα Κοτζιά για μένα έχει κλείσει» πρόσθεσε και ανέφερε ότι θα συναντηθεί με τον τέως υπουργό Εξωτερικών αύριο, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.

    «Το θέμα Κοτζιά έληξε»

    «Ενημερώθηκα για την επιστολή παραίτησης που βρίσκεται στο γραφείο μέσα σε έναν φάκελο με την ένδειξη ‘αυστηρώς προσωπικό’. Θα τη διαβάσω όταν επιστρέψω. Δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που μου απευθύνονται ως αυστηρά προσωπικές. το θέμα για μένα έχει λήξει. Δεν θα δώσω καμία συνέχεια. Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πίσω του σπουδαίο έργο και έχει ανεβάσει τον πήχη, κι αυτό μας δυσκολεύει» είπε.

    «Να παίξουν Λόττο όσοι βλέπουν εκλογές»

    Σε ερώτηση εάν σχεδιάζει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε αρνητικά προτρέποντας, μάλιστα, αυτούς που βλέπουν τέτοια σενάρια «να παίξουν κανένα Λόττο». Αρνητικός υπήρξε επίσης στο ενδεχόμενο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή: «Οι κυβερνήσεις ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης, όταν αμφισβητείται η εμπιστοσύνη της Βουλή σε αυτές. Η κυβέρνησή μας χαίρει πλήρους και απόλυτης υποστήριξης της εθνικής  αντιπροσωπεία».

    Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα κρατήσει τις αρμοδιότητες του υπουργείου Εξωτερικών «μέχρι και την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τώρα τον καλοπιάνουν: «Ο Κοτζιάς αποκλείεται να γίνει Βαρουφάκης» – Αύριο το τετ-α-τετ με Τσίπρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κοτζιάς προκαλεί τον Τσίπρα: Αν θέλουν, ας δημοσιεύσουν την επιστολή παραίτησής μου



    ΣΧΟΛΙΑ