• First Top Stories

    Τώρα τον καλοπιάνουν: «Ο Κοτζιάς αποκλείεται να γίνει Βαρουφάκης» – Αύριο το τετ-α-τετ με Τσίπρα

    • NewsRoom
    kotzias


    Επιχείρηση να πέσουν οι τόνοι από κυβερνητικά στελέχη λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο τετ-α-τετ του πρώην υπουργού Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό. «Ο κ. Κοτζιάς σπανίως λέει ψέμματα. Αποκλείεται να γίνει ο νέος Βαρουφάκης για την κυβέρνηση» σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ζητώντας ταυτόχρονα «να διευρυνθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και να μη συζητιούνται με ανευθυνότητα στη δημόσια σφαίρα αυτά τα ζητήματα (σ.σ. για τα μυστικά κονδύλια)».

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 τάχθηκε υπέρ του να επεκταθεί και σε άλλα υπουργεία η ρύθμιση που υπάρχει για το υπουργείο Εξωτερικών.

    Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Ν. Παππάς είπε παράλληλα ότι «τώρα την υπόθεση ανέλαβε ο πρωθυπουργός και προχωράμε παρακάτω. Η γραμμή για το Μακεδονικό δεν αλλάζει, η Ελλάδα δεσμεύεται σε ανώτατο επίπεδο από τη συμφωνία των Πρεσπών και πέραν τούτου ουδέν» τόνισε κλείνοντας το θέμα.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus 103.6. «Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας σοβαρός πολιτικός. Ήταν ένας πολύ καλός κατά γνώμη μου υπουργός Εξωτερικών, ένας ευπατρίδης Έλληνας, που υπηρέτησε από τη θέση του ΥΠΕΞ και προσπάθησε και διεύρυνε τις δυνατότητες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στα 3,5 αυτά χρόνια» δήλωσε.

    Αναφορικά με το πρόσωπο του πρώην ΥΠΕΞ, ο κ. Ζαχαριάδης συμπλήρωσε μάλιστα τα εξής: «Χειρίστηκε και το Μακεδονικό και το Κυπριακό και τα ελληνοαλβανικά ζητήματα και τις οξύνσεις στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, με απόλυτη πατριωτική επάρκεια και απόλυτη πατριωτική ευθύνη.

    Αύριο το κρίσιμο τετ-α-τετ

    Εν τω μεταξύ, αύριο στις 11 το πρωί θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο ο πρωθυπουργός με τον Νίκο Κοτζιά για την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών. Θα είναι το πρώτο τους τετ-α-τετ μετά το επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης.

    Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών φαίνεται να έρχεται με… φόρα από τη χθεσινή συνεδρίαση της κίνησης Πράττω, της οποίας είναι επικεφαλής. Μετά τη συνεδρίαση έκανε δηλώσεις, στις οποίες έριξε το γάντι στον πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε «αν θέλει να δημοσιοποιήσει την εννέα σελίδων παραίτησή του, για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι πολιτικά ακατανόητη η παραίτησή μου».

    Η δήλωση αυτή έχει περισσότερα στοιχεία απειλής παρά παράκλησης και αποτελεί ίσως και μια έμμεση προειδοποίηση ότι εάν δεν το πράξει ο πρωθυπουργός θα το πράξει ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η επόμενη δημόσια τοποθέτηση του κ. Κοτζιά, σε προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση της κίνησης Πράττω, τη Δευτέρα στο Ηράκλειο Κρήτης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Κοτζιάς προκαλεί τον Τσίπρα: Αν θέλουν, ας δημοσιεύσουν την επιστολή παραίτησής μου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Κοτζιάς: Τα τινάζει όλα στον αέρα – Ανοίγει το θέμα των «μυστικών κονδυλίων» του Άμυνας

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Κοτζιάς: «Βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος»



    ΣΧΟΛΙΑ