• Κοινωνία

    Τσιάρας για «Ρασπούτιν»: Δεν μπορεί να κινείται για πάντα στο σκοτάδι

    • NewsRoom
    Βουλή: Υπερψηφίστηκε στις επιτροπές το νομοσχέδιο για την ταχεία πολιτική δίκη

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας


    Σαφείς αιχμές για παρεμβάσεις στο έργο των δικαστών από την προηγούμενη κυβέρνηση άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

    «Σε πολλές περιπτώσεις είχε επιχειρηθεί να προκαταληφθεί η κρίση των δικαστικών λειτουργών» λέει στο Πρώτο Θέμα και δηλώνει βέβαιος ότι οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί που ερευνούν τις καταγγελίες για τον ρόλο του περιβόητου «Ρασπούτιν» θα βρουν και θα αναδείξουν την αλήθεια.

    «’Ολα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα προέρχονται κυρίως από καταγγελίες των ίδιων των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι έχουν υπονοήσει απόπειρες παρεμβάσεων στο έργο τους και ειδικά σε συγκεκριμένες υποθέσεις αλλά και στη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Καταγγελίες που έχουν προκαλέσει τη διενέργεια ποινικών και πειθαρχικών ερευνών στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης. Τα υπόλοιπα κινούνται στη σφαίρα της φημολογίας, στην οποία ο θεσμικός μου ρόλος δεν μου επιτρέπει να εμπλακώ.

    » Από θέση αρχής όμως σας διαβεβαιώνω ότι και σε αυτό το ζήτημα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει ούτε έμμεσες ούτε άμεσες υποδείξεις και παρεμβάσεις στο έργο των δικαστών, οι οποίοι είμαι σίγουρος ότι θα βρουν και θα αναδείξουν την αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση, η προσωπική μου άποψη είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κινείται για πάντα στο σκοτάδι» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

    Αναφερόμενος στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει ότι με αυτές θα αυστηροποιείται το πλαίσιο για την υφ’ όρους αποφυλάκιση βαρυποινιτών και τρομοκρατών, ενώ χαρακτηρίζει πιθανή τη συγχώνευση της Οικονομικής Εισαγγελίας με την Εισαγγελία Διαφθοράς.

    Ερωτηθείς για το μείζον πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας στέλνει μήνυμα στους δικαστές ώστε να συμβάλουν και εκείνοι στην αντιμετώπισή του και δεσμεύεται πως ως το τέλος του έτους η κυβέρνηση θα έχει νομοθετήσει τη σύσταση εδικών τμημάτων στα δικαστήρια, όπου εξειδικευμένοι δικαστές θα εκδικάζουν υποθέσεις ανταγωνισμού, συμβάσεων κ.ά.



    ΣΧΟΛΙΑ