• Πολιτική

    Κ. Τσιάρας: «Άμεση προτεραιότητα μας η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης»

    • Ρεγγίνα Σπυράτου


    Αλλαγές όπου χρειάζονται, αλλά όχι εξαφάνιση του νομοθετικού έργου της απερχόμενης ηγεσίας προανήγγειλαν ο νέος υπουργός και ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης.
    Η παράδοση-παραλαβή έγινε σε χαμηλούς τόνους,  με τη σύζυγό και τα τρία παιδιά  του νέου υπουργού Κώστα Τσιάρα να παρακολουθούν τη διαδικασία.
    Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, είπε ότι αφήνει πίσω του  έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ , χίλιες νέες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων και μια σειρά μεταρρυθμίσεων και νομοθετημάτων με στόχο τη βελτίωση την απονομής της Δικαιοσύνης.

     Για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τις φυλακές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ.Καλογήρου ευθέως εξέφρασε τη διαφωνία του.

    «Κατά την άποψή μου -είπε-  τα θέματα σωφρονισμού είναι θέματα Δικαιοσύνης».

    Με ευχές και για τους δικαστικούς λειτουργούς αποχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και τους παρότρυνε να έχουν μετριοπάθεια, να δείχνουν επιείκεια αλλά και ισχυρό αίσθημα ευθύνης.

    Ο κ. Τσιάρας μετέφερε «το μήνυμα του Πρωθυπουργού που είναι μπορέσει ο καθένας από μας (σ.σ. τους υπουργούς) να προωθήσει συγκεκριμένες επιλογές όπως αυτές περιγράφηκαν προεκλογικά και να συμβάλλουμε στο καλό της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών».

      Όπως είπε «η Δικαιοσύνη είναι το ζητούμενο για τον Έλληνα πολίτη με τα γνωστά προβλήματα που απασχολούν τον χώρο της Δικαιοσύνης».

    Ο κ. Τσιάρας έθεσε ως στοίχημα στο τέλος της διαδρομής του στο υπουργείο να έχει διαγράψει τις σκιές, επικαλούμενος μια παλαιά ρήση του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Στ. Ματθία: «Η Δικαιοσύνη είναι και δεν είναι αξιόπιστη, δίκαιη και αποτελεσματική».

    Ο υφυπουργός Δημήτρης Κράνης, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, είπε με νόημα: «Δεν ερχόμαστε για να μηδενίσουμε το έργο που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αν χρειάζονται διορθώσεις, κάποιες βελτιώσεις, θα γίνουν αλλά  θα πρεπει να επιληφθει μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Κανένας αλάνθαστος».



    ΣΧΟΛΙΑ