• Πολιτική

    Τρεις υποψήφιες για την θέση του προέδρου στον Άρειο Πάγο

    • NewsRoom
    Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να προστατευτούν δάσκαλοι και καθηγητές από τους αρνητές του κορονοϊού

    Άρειος Πάγος


    Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη συνεδρίαση με σκοπό τα κόμματα να εκφέρουν τις θέσεις τους σχετικά με τους υποψήφιους για την κατάληψη της θέσης του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, στην πρώτη θέση αναδείχθηκαν η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ειρήνη Καλού (15 ψήφους) και η Αρεοπαγίτισσα Διονυσία Μπιτζούνη (ισοψήφησαν). Από κοντά και η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Δήμητρα Κοκοτίνη (13 ψήφους). Ωστόσο, καμία από τις τρεις υποψήφιες δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων.

    Όπως έλεγαν πηγές που μετείχαν στην σημερινή διαδικασία, δεν αποκλείεται η μία από τις δύο εκ των κυριών Μπιτζούνη και Καλού που σήμερα ισοψήφησαν, να καταλάβει την θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

    Η διαδικασία κοινοβουλευτικά θα λήξει την Παρασκευή με την ψηφοφορία για τις θέσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ υπενθυμίζεται πως την τελική επιλογή κάνει το υπουργικό συμβούλιο, αφού η άποψη της Βουλής είναι γνωμοδοτική.

    Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή ηγεσία του Αρείου Πάγου λήγει στις 30 Ιουνίου.



    ΣΧΟΛΙΑ