• Πολιτική

    Τουρκία: Απέλασε Ελληνίδα πολίτη για επαφή με τζιχαντιστές – Τι απαντάει η Ελλάδα

    • NewsRoom


    Την απέλαση Ελληνίδας πολίτη, για την οποία ισχυρίζεται ότι είχε επαφή με τζιχαντιστές, αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

    Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, όπως μεταδίδουν Έλληνες ανταποκριτές στην Τουρκία, αναφέρει πως «συνεχίζεται η επιστροφή των ξένων τρομοκρατών μαχητών στις χώρες καταγωγής τους. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ένας ελληνικής καταγωγής τρομοκράτης απελάθηκε στη χώρα του».

    Ωστόσο οι ελληνικές Αρχές διευκρινίζουν ότι η 50χρονη Ελληνίδα δεν τους έχει απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν, σε σχέση με τους ξένους μαχητές που πολεμούν στη Συρία.

    Συγκεκριμένα, πηγές των Αρχών ασφαλείας στην Ελλάδα ανέφεραν ότι πρόκειται για 50χρονη Ελληνίδα, παντρεμένη με Σύρο πολίτη, η οποία ζούσε για πολλά χρόνια στην Τουρκία και ζήτησε η ίδια τον επαναπατρισμό της.

    Το όνομά της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν βρίσκεται σε καμία λίστα τρομοκρατών και δεν εκκρεμεί εις βάρος της στη χώρα μας καμία δίωξη.

    Από την πλευρά του ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας έκανε λόγο για «απέλαση Έλληνα πολίτη ο οποίος ήταν ξένος τρομοκράτης μαχητής».

    H ανακοίνωση αυτή προκάλεσε έκπληξη στις ελληνικές Αρχές, δεδομένων των στοιχείων που διαθέτουν για τη γυναίκα αυτή.



    ΣΧΟΛΙΑ