• Top Stories

    Tόσκας: Οι πρόσφυγες θα γίνουν Τζιχαντιστές αν…

    Τόσκας

    Νίκος Τόσκας, υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας μια ημέρα μετά τα επεισόδια στην Ειδομένη και τη χρήση χημικών και πλαστικών σφαιρών, εντός του ελληνικού εδάφους από την αστυνομία των Σκοπίων, προκαλώντας έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

    Ο Έλληνας υπουργός, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και την αδράνεια των ελληνικών αστυνομικών αρχών στην ενέργεια των Σκοπιανών είπε ότι «μία αντίδραση από την πλευρά των Ελλήνων θα προκαλούσε μεγαλύτερες αντιδράσεις».

    Όσον αφορά όλα όσα συνέβησαν την Κυριακή στην Ειδομένη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επέμεινε στη γραμμή της κυβέρνησης ότι ο φράχτης είναι 2-3 μέτρα μέσα από την οριογραμμή των συνόρων και άρα οι αστυνομικοί δεν πάτησαν ελληνικό έδαφος. «Εμείς τους κατηγορήσαμε μόνο για τις πλαστικές σφαίρες και τα δακρυγόνα» υποστήριξε ο κ. Τόσκας.

    Ο κ. Τόσκας δήλωσε, επίσης, ότι συνεχίζονται να φτιάχνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς νέες εγκαταστάσεις παραδεχόμενος ωστόσο ότι «δεν έχουμε μαγικά ραβδάκια, ούτε τα κάναμε όλα καλά».

    Ενώ, καθησυχαστικός εμφανίστηκε αναφερόμενος στην εμφάνιση φαινομένων εγκληματικότητα από τους πρόσφυγες στην Ειδομένη «όπως μου είπε και ο δήμαρχος» και άρα κατά τον ίδιο «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η κατάσταση είναι ασφαλής και ήσυχη».



    ΣΧΟΛΙΑ