• Πολιτική

    Γιώργος Γεραπετρίτης: Τι θα ανακοινώσει για τα τρένα- Οι πρώτες παρεμβάσεις

    Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης

    Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης


    Τα πρώτα μέτρα της Κυβέρνησης μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ανακοινώνει σήμερα συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξη Τύπου.

    Στο επίκεντρο των ανακοινώσεων, όπως ήδη έχει γράψει το mononews, θα βρεθούν: η αναστολή λειτουργίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που μπορεί να φτάσει και τον ένα μήνα, τμήματος του σιδηροδρομικού δικτύου ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις περιοχές όπου δεν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση και η σηματοδότηση.

    Η ίδρυση Σώματος Εσωτερικού Ελέγχου, προκειμένου να ενισχυθεί η εφαρμογή του πρωτοκόλλου ασφαλείας, ενώ, πιθανότατα, θα επανέλθει και η λειτουργία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου, καθώς και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο να εξασφαλιστεί η παρουσία δύο σταθμαρχών σε κάθε βάρδια

    Χθες, πραγματοποιήθηκαν απανωτές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας, ενώ το θέμα των θεσμικών παρεμβάσεων, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να αντιμετωπιστούν, επιτέλους, χρόνιες παθογένειες του ελληνικού σιδηροδρόμου, θα μονοπωλήσει και τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού.

    Το θέμα των χρόνιων καθυστερήσεων, των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, του συνολικού εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου και της αναδιάρθρωσης των εμπλεκόμενων οργανισμών αναμένεται ότι θα συζητήσει σήμερα ο κ. Γεραπετρίτης με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ERA) και τον Διευθυντή επίγειων μεταφορών της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Κομισιόν, οι οποίοι φτάνουν στην Αθήνα ύστερα από το αίτημα πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παροχή τεχνικής συνδρομής.

    Διαβάστε επίσης

    Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων

    Ανδρουλάκης: Η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε την αδυναμία της πολιτείας να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών

    Alert από την αμερικανική πρεσβεία προς τους πολίτες της: Αναθεωρήστε τα σχέδιά σας για την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ